Chp'li Kemal Anadol'dan Başbakan'a Kenan Evren Benzetmesi

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Kemal Anadol,

Başbakan Erdoğan'ı şu sözlerle eleştirdi: "Teröristlerin ayağına hakim gönderdiniz. Nerede onlar. Geri döndüler dağa çıktılar. Ondan sonra özel ordu kurmaktan bahsediyorsun. İnsanda biraz sıkılma, vicdan, mantık, izan olur."
Kemal Anadol, partisinin İzmir İl başkanlığında yaptığı basın toplantısında, Başbakan Erdoğan'ın grup toplantısında gözyaşları içinde 12 Eylül dönemine ait yaptığı konuşmasını sert sözlerle eleştirdi. CHP'li Anadol, İzmir'den seslendiği Başbakan Erdoğan'a, Kenan Evren'den farkı olmadığı ve Erdoğan'ın da 12 Eylül döneminin çocuğu olduğunu savundu. Anadol; konuşmasında "12 Eylül konusunda gözyaşları ile siyaset yapma pişman olursun, parlamentoda değil şehir tiyatrolarında yap bu ağlama numaralarını" dedi.

CHP İzmir İl Başkanlığı'nda İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu ile kameralar karşısına geçen CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Başbakan Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında 12 Eylül darbe döneminde yaşananları gözyaşları içinde anlatmasını eleştirdi. Başbakan Erdoğan'ın partisinin konuşması ve sergilediği manzaranın parlamentoya ve Türk siyasetine yakışmadığını söyleyen Anadol, Başbakan Erdoğan'a öneride bulunarak; "Tayyip önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şehir tiyatrolarına gitsin ve rolünü
orada oynasın" dedi.
BAŞBAKAN 12 EYLÜL DÖNEMİNİN BESLENENLERİ ARASINDA
12 Eylül döneminin Türk yurttaşları için bir felaket dönemi olduğunu anlatan Kemal Anadol, Kenan Evren'in yargı önüne geçmesi için meclis'te konuşma yapan bir vekil olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: "20 sene önce Recep Tayyip Erdoğan neredeydi acaba? Onun aklına 12 Eylül geliyor muydu bilmiyorum. Biz 12 Eylül'ün astıkları kesimiz, Recep Tayyip Erdoğan ise 12 Eylül'ün besledikleri kesimden."
ORDUNUN ÖZELİ GENELİ OLMAZ
Günlerdir tartışmalara neden olan özel ordu oluşturma çalışmalarına ilişkin de açıklamada bulunan Kemal Anadol, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Senin Kenan Evren'den ne farkın var. Genleriniz aynı. Sen 12 Eylül'ün ürünüsün. Sanki 12 Eylül ile ilgili tek madde oylamaya sunulacak da biz karşı çıkıyoruz. Sen 12 Eylül çocuğusun. Parlamentoda değil İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şehir tiyatrolarında yap bu ağlama numaralarını."
İnsanın biraz ciddi olması gerektiğini anlatan Anadol, şöyle konuştu: "Bülent Arınç ve kadın vekiller ağlayacak oya dönüşecek. Bu millet sandığın kadar aptal değil. Kırdığınız ceviz bini aştı. Teröristlerin ayağına hakim gönderdiniz. Nerede onlar. Geri döndüler dağa çıktılar. Ondan sonra özel ordu kurmaktan bahsediyorsun. İnsanda biraz sıkılma, vicdan, mantık, izan olur. Pazarlık yapacaksın sizleri tutuklamayacağım diye şimdide yüzde 100 tersine dönüp özel ordu kuracaksın. Bu memleket senin oyuncağın
değil. 1 seneden az kaldı. Bütün bunların hesabını 24. Dönem parlamentosu senden soracak. Sabah, ATV, Tüpraş, Petkim ihalelerinin hesabını halk adına soracağız."
Erdoğan'ın 12 Eylül'ün acısı üzerine siyaset yaptığını anlatan Anadol, sözlerini şöyle tamamladı: "Recep Tayyip Erdoğan seni uyarıyorum pişman olursun. Biz Kenan Evren'in zulmü ile boğuşurken sen neredeydin? 30 yıl sonra videoda seyredip aklın başına mı geldi. Son olarak uyarıyorum. Gözyaşları üzerinden politika yapma zararlı çıkarsın. İş ete kemiğe bürünsün görelim. Ordunun özeli geneli olmaz. Ordu Türk ordusudur. Ona bağlı bir birlik olmalı."
(AH-HO-Y)