Chp İl Başkanı Gezmiş'ten Fiskobirlik Yönetimi'ne İstifa Çağrısı

CHP Giresun İl Başkanı Aykut Gezmiş partisinin il binasında basın toplantısı düzenledi.

Chp İl Başkanı Gezmiş'ten Fiskobirlik Yönetimi'ne İstifa Çağrısı
Düzenlediği basın toplantısında FİSKOBİRLİK yönetimini eleştiren Gezmiş, yönetimi sorumluluklarını yerine getirmemeleri halinde istifaya davet ederek "FİSKOBİRLİK'in bu günkü yönetim Kurulu Başkanı, AK Parti'nin bir ilçe başkanıyken, AK Partili diye seçtirilerek bu göreve getirilmiştir. Ancak buna rağmen FİSKOBİRLİK tarihinin en kötü dönemini de bu dönemde yaşamıştır. 2 binden fazla kişi çeşitli sebeplerden dolayı işten çıkartılmış yada ayrılmak zorunda bırakılmıştır. Bugün 485 çalışanı kalmışken, 530 yöneticisi bulunmaktadır. 50 milyon TL'ye Soya fabrikası satılmıştır fakat hala üreticiye 47 milyon borç bulunmaktadır. AK Partili diye seçilen FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu'na bir çağrıda bulunuyoruz. Ya fındığın pazara ineceği 15 Ağustos tarihine kadar hükümetle görüşmelerinizi yapıp piyasaya inin ya da istifa edin. Hiç bir şey yapmadan orada durmanızı istemiyoruz" dedi.
Önce özelleşen daha sonra ise kapanan SEKA Kağıt fabrikası hakkında da bir takım iddialarda bulunan Gezmiş, "Devletin 30 trilyon alacağı bulunan SEKA Kağıt Fabrikası'nı alan firma parça parça satmaya başlamıştır. Bir hurda fabrikasına SEKA Kağıt Fabrikası'nın makinelerini satılmıştır. Devlete borcu olan firma borcunu ödemezken bir de fabrikanın makinelerini satmaya başlamıştır. Devlet ise alacağının peşine düşmemektedir. Buradaki makineler devlet neden el koymamaktadır. Bu işin arkasında kim vardır. Biz SEKA'nın yeniden Giresun'a kazandırılmasını istiyoruz ve CHP döneminde bunu mutlaka yapacağız" diye konuştu.
"AK Parti iktidarının yanlış politikalarının hesabını mutlaka soracağız" diyen CHP İl Başkanı Gezmiş, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"AK Parti hükümetinin dönüp kendini sorgulaması gerekmektedir. Sıfır terörle devraldığı bir Türkiye'yi 8 yılda hangi noktaya getirdiğine bakması gerekmektedir. Terör yükselişte, yurttaşın borçlanması ve borç batağına batması yükselişte, çiftçi perişan vaziyette, işsizlik hat safhada. Toplumun her kesiminde ciddi bir huzursuzluk var, geleceğe yönelik ciddi kaygılar var. Artık yurttaş kendinden vazgeçti, çocuklarının geleceğini düşünüyor. Eğer bu kaygı topluma bu kadar yerleştiyse AK Parti hükümetinin bu referandumda ciddi bir uyarı alması gerekmektedir. Birilerinin açılımına kanmayınız, görüyorsunuz ülkeyi ne hale getirdiler. Bu ülkede barışı da, işsizliği de, yolsuzluğu da, yoksulluğu da biz başarırız, terörü de biz bitiririz. Yapılan son anket sonuçları da göstermektedir ki CHP tek başına iktidara gelmektedir."