Bosna Hersek Sultan Mehmet Fatih Korosu Aydınlıları ağlattı

Bosna Hersek Sultan Mehmet Fatih Korosu, Aydın'da verdiği konserle büyük beğeni topladı. Bin 500 kişinin katıldığı programda Bosnalı genç Bünyamin'in

Bosna Hersek Sultan Mehmet Fatih Korosu, Aydın'da verdiği konserle büyük beğeni topladı. Bin 500 kişinin katıldığı programda Bosnalı genç Bünyamin'in okuduğu "Bosna" isimli şiir herkesi ağlattı. Bosna'da yaşanan katliamın ve anaların gözyaşlarının dile getirildiği şiiri Türkçe okuyan genç, sonunda koynundan çıkardığı Türk bayrağını öptü.

İzmir'e davetli olarak gelen Sultan Mehmet Fatih Korosu, Aydınlıların da karşısına çıktı. İlahi ve marşların söylendiği konser, büyük ilgi gördü. Boşnak, Sırp ve Hırvat öğrencilerin oluşturduğu yaklaşık 100 kişilik koro, dinleyenleri hayran bıraktı. Mehmet Bayraktari şefliğindeki koroya, dinleyiciler de zaman zaman eşlik etti. Türkler'in Bosnalıları sevdiğini, Bosnalılar'ın da Türkiye'yi çok sevdiğini belirten Bayraktari, büyük alkış aldı. Bosna ve Türkiye'nin kardeşliğine vurgu yapılan gecede koro, dünya kardeşliği ve barış için umut verici olarak değerlendirildi. 15 yıl önce savaşan ülke çocuklarının birarada ve kardeşçe yaşamasının, dünya barışı için en güzel örnek olduğu ifade edildi.