10 Bin 500 Metrekarelik Park İle Paşalı Caddesinin Açılışı Yapıldı

Kayseri Melikgazi Belediyesi tarafından yapılan 10 bin 500 metrekare büyüklüğündeki Esenyurt Parkı ile Paşalı Caddesi, düzenlenen tören ile açılışı yapıldı.

10 Bin 500 Metrekarelik Park İle Paşalı Caddesinin Açılışı Yapıldı
Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Melikgazi Kaymakamı Nusret Dirim ile çok sayıda davetli katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Esenyurt Mahallesinde 10 bin 500 metrekarelik büyük ölçekli Esenyurt Parkı ile Paşalı Caddesi yol genişletme ve düzenleme çalışmasının tamamlandığını söyledi.
Paşalı caddesi üzerinde yer alan 10 bin 500 metrekarelik alanda büyük ölçekli Esenyurt parkını inşa edildiğini ve semt halkının hizmetine sunulduğunu belirten Başkan Memduh Büyükkılıç "Bu parkın önünde yer alan ve Erciyes Bulvarı ile Büyükmenderes caddelerini birbirine bağlayan Paşalı caddesinin de yol genişletme ve çevre düzenlemesini yaptık. Dar olan cadde ilk etapta genişletildi. Alt yapı çalışması yapıldı. Son alarak asfaltlandı" dedi.
Büyüyen ve genişleyen aynı zamanda modern yapılaşması ile örnek gösterilen Esenyurt Mahallesinde yer alan cadde ve sokakların yetersiz kaldığını bu nedenle yenilendiğini ifade eden Başkan Büyükkılıç, Paşalı Caddesi ile Esenyurt Parkının Esenyurt Mahalle halkına "hayırlı olsun" temennisinde bulunarak, çalışmalarına ara vermeden devam edeceklerini kaydetti.
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın konuşmasının ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki şöyle konuştu:
"Biz yaptığımız hizmetlerimizle nefes nefese koşarak, ezber bozmaya devam ediyoruz" diyerek "Arkadaşlar ile beraber bu hizmete tabii olduğumuzda seçim öncesi söylenen sözler vardı. 'Bunlar bir daha gelirlerse çalışmazlar. Yan gelir yatarlar. Bir iş yapmazlar sakın bir daha seçilmesinler' gibi sözlerdi. Biz ezber bozuyoruz."
"Kayseri şehrimizin alt yapısı tamamlanmış durumda" diyen Başkan Özhaseki, "Sudan yana sıkıntımız yok. En az 50 yıllık su rezervimiz hazır. Kanaldan yana bir metre kanal eksiğimiz yok. Arıtma tesisimiz ise tüm Türkiye tarafından örnek gösteriliyor. Cadde ve sokaklarımızda herhangi bir sıkıntı yok. Geldiğimiz nokta Türkiye'nin en önemli en iyi noktası raylı sistemler ile bağlantılı hatlar onlara bağlı hatlarda ise halk otobüsleri hatta aralarda bisikletler mevcut" şeklinde konuşarak yapılan hizmetleri mahalle halkına bir kez daha hatırlattı.
Kayseri'nin geldiği noktaya iyi bakın diyen Başkan Özhaseki, 2010 Fiba Dünya Basketbol Şampiyonası'na 400'den fazla gazetecinin geleceğini bunun yanı sıra ilk maçı izlemeye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün geleceği müjdesini verdi.
Başkan Özhaseki son olarak, yapılan çalışmalardan dolayı katkısı ve emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Hayırlı olsun" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından kurdele kesimi ile Esenyurt Parkı mahalle halkına açıldı.
Burada bulunan halı saha içerisinde penaltı vuruşları yapan Başkan Özhaseki "Erciyesspor'un kalecisi senden kötü" diyerek espri yaptı.
Park içerisinde yapılan gezinin ardından, Belediye Başkanları mahalle halkı ile hatıra fotoğrafları çektirdikten sonra ayrıldı.