1 milyon euro’luk derbi - SPOR

Fenerbahçe ile Galatasaray bugün Almanya’da gurbetçilerin önünde hazırlık sınavına çıkıyor. Ezeli rakipler karşılaşmadan 1 milyon euro kazanacak



Fenerbahçe ile Galatasaray bugün Almanya’da gurbetçilerin önünde hazırlık sınavına çıkıyor. Ezeli rakipler karşılaşmadan 1 milyon euro kazanacak
Yeni sezon hazırlıklarını Avrupa’da sürdüren Fenerbahçe ile Galatasaray, Spor Toto “Dostluk Kupası” maçında bugün Almanya’da karşı karşıya gelecek. Mönchengladbach kentindeki Borussia Park Stadı’nda oynanacak derbi maç TSİ 21.00’de başlayacak. Fenerbahçe ile Galatasaray, tarihlerinde 365. kez karşı karşıya gelecek. Sarı-Lacivertliler, geride kalan 364 maçtan 138’ini kazanırken, Sarı-Kırmızılılar bu süre içinde 116 kez galip geldi. Ezeli rakipler 110 maçta ise eşitliği bozamadı. Kanarya’nın attığı toplam 511 gole, Aslan 463 golle karşılık verdi.


İki takıma 15 bin 800 bilet ayrıldı. Ezeli rakipler bilet satışından yaklaşık 500 bin euro’luk gelir elde edecek. Ayrıca reklam ve televizyon yayını ödemeleriyle bu rakam 1 milyon euro’yu bulacak. İki takım da sezon başlamadan 1 milyon euro’luk gelirin sahibi olacak.

Ezeli rakipler 4. kez Almanya’da kapışacak

Fenerbahçe ile Galatasaray, Almanya sınırları içinde 4. kez karşı karşıya gelecek. 3 Ağustos 1980’de Offenbach’da oynanan Vatan Kupası maçını Fenerbahçe 3-2 kazandı. 4 Ağustos 1990’da Köln’deki özel maçta ise gülen taraf 2-0’lık sonuçla Galatasaray oldu. İki takım, Almanya’da son maçlarını 17 Temmuz 1996 tarihinde Frankfurt’ta oynadı ve maç 0-0 bitti.

 

Star Gazete