Minibüslerde Ayakta Kişi Başına Ceza Olayına Son Nokta Konuldu

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, minibüslerde kişi başına verilen cezaların kalktığını ve ceza puanının ise 20'den 10'a düşürüldüğünü söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Grup Başkan Vekili Suat Kılıç ve TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın ile bir araya geldi. Görüşme sonrası bir açıklama yapan Apaydın, "13 Temmuz 2010 tarihinde yürürlüğe giren kişi başı fazla yolcu alan araçlara yazılan 60 TL para cezası tamamen kaldırılıyor. Yeni düzenleme ile eskiden olduğu gibi kişi başına değil araçta bulunan tüm yolcular için tek bir ceza yazılacak buda 50 TL olarak
belirlenmiştir. En önemlisi 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren fazla yolcu aldıkları için 20 ceza puanı düşülen ve kısa zaman içerisinde ehliyetlerine el konulan şoför esnafımıza sevindirici diğer haberimiz ise ceza puanı 20'den 10'a düşürülüyor" dedi.
Şoför esnafının yoğun tepkisini alan hatta önceki gün İstanbul Göztepe'de E5 karayolunun bir saati aşkın trafiğe kapanmasına sebep olan ayakta yolcu alma ve ceza puanlarının düşürülmesine ilişkin yasanın TBMM'nin tatile girmeden çıkarılmasının planlandığını kaydeden Apaydın, "Bu kararla şoför esnafımız rahat bir nefes alacaktır. Kararın alınarak hatanın düzeltilmesinde büyük emeği geçen başta sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanımız Beşir Atalay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih
Kapusuz ve AK Parti Grup Başkan Vekili Suat Kılıç'a tüm şoför esnaf camiası adına sonsuz teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.