Kocaeli'de çift mahalle karmaşası yaşanıyor

Kocaeli'de yeni oluşan 6 ilçede çift mahalle karmaşası yaşanıyor. İlçelerde birden fazla aynı isimle mahalle olunca, adresler karışıyor, mektup ve fat

Kocaeli'de yeni oluşan 6 ilçede çift mahalle karmaşası yaşanıyor. İlçelerde birden fazla aynı isimle mahalle olunca, adresler karışıyor, mektup ve faturalar adreslere ulaşamıyor.

Bakanlar Kurulu'nun iki yıl önce aldığı kararla büyükşehirlerde belde belediyelerin birleşmesi ile yeni ilçeler kuruldu. Bu karar doğrultusunda Kocaeli'de de 38 belde belediyesi kapanarak yeni kurulan İzmit, Kartepe, Başiskele, Çayırova, Dilovası ve Darıca ilçelerine bağlandı. Beldelerde bulunan aynı isimli mahalleler bir ilçeye bağlanınca, ilçede birden fazla aynı isimli mahalle oluştu.

Uzunçiftlik ve Arslanbey belderinde Atakent mahalleleri bulunuyordu. Bu iki belde Kartepe ilçesine bağlanınca ilçede 2 Atakent Mahallesi oldu. Aynı durum İzmit ilçesinde de yaşandı. Kuruçeşme ve Alikahya beldelerinde de birer Fatih Mahallesi bulunuyordu. Bu iki belde de yeni kurulan İzmit ilçesine bağlanınca, ilçede 2 Fatih Mahallesi oldu. Benzeri durum Gebze bölgesinde kurulan yeni ilçelerde de söz konusu.

Mahalle karmaşası nedeniyle vatandaşların mektupları ve faturaları yerlerine ulaşamıyor. Bekledikleri fatura ve mektuplar ellerine ulaşmayan vatandaşlar, posta ve kurye bürolarına başvurduklarında, postalarının diğer mahalleye gittiğini öğreniyor. Yaklaşık iki yıldır aynı karmaşayı yaşayan vatandaşlar, mahalle isimlerinde yeni bir düzenleme yapılmasını istiyor.