Google sosyal paylaşım sektörüne girmenin yollarını mı arıyor?

Ünlü arama devi Google sosyal paylaşım sektörüne girerek Facebook'a rakip olmayı mı planlıyor?

İki hafta önce Google firmasının yöneticisi Eric Schmidt İngiltere’deydi. Schmidt burada medya şirketlerini gezdi, politikacılarla konuştu ve toplantılar düzenledi. Bu toplantılardan birinde kendisine Google’ın sosyal paylaşım ağı sektörüne girerek Facebook’a rakip olup olmayacağı soruldu.

İyi bir konuşmacı olduğu bilinen Schmidt bu soruyu yanıtlamaktan kaçındı ve bu konuyla ilgili verecek bir cevabı olmadığını belirtti. Daha önce de aynı konuda kendisine sorulan sorulara aynı cevabı veren Schmidt bu kez bir adım daha ileri gitti ve sosyal paylaşım sektörünün yalnızca bir site tarafından idare edilemeyecek kadar büyük bir alan olduğunu söyledi.

Schmidt sözlerine şöyle devam etti: “ Facebook sektörde bir lider. Bunu kabul ediyoruz ama başarılı olan bir çok soysa paylaşım sitesi de var. Bizim Orkut’umuz var ve özellikle Hindistan ve Brezilya’daki başarı oranları çok yüksek. Bebo da çok başarılı bir sosyal paylaşım sitesi. "

Uzmanlar ise Google’ın insanların beklentilerini karşılamak konusundaki yetilerinin giderek azaldığını, Facebook’un ise bunu yapma konusunda son derece başarılı olduğunu kaydettiler.

Beyaz Gazete Özel