Bursalı şehidin ailesi evlerinde gözyaşları ile karşılandı (2)

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerin saldırısında şehit düşen Komando er Hakan Yutkun'un (21) ailesi acı haberi tatilde öğrendi.

Ask

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerin saldırısında şehit düşen Komando er Hakan Yutkun'un (21) ailesi acı haberi tatilde öğrendi.

Askerlerden acı haberi alan anne baygınlık geçirdi. Anne Hamitler mahallesinde ki evine ambulansla, baba ise komutanların aracı ile getirildi. Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Eşkel beldesinde tatil yapan baba Zafer (47), anne Gülfiye (45) ve tek kardeşi Özlem (15) Yutkun'a acı haberi askeri yetkililer verdi.

Bursa Merkez Komutanlığı'ndan askeri yetkililer, acı haberi vermek için Yutkun ailesinin Hamitler Mahallesi Hanım Sokak'taki evlerinin önüne geldi. Şehit erin anne ve babası Zafer ve Gülfiye Yutkun çiftinin, Türk bayrağı asılı evinin zilini çaldıklarında, komşularından çiftin Mudanya ilçesine bağlı Esence köyündeki evlerinde tatil yaptığını öğrendi.

112 Acil Servis ekibiyle şehit er Hakan Yutkun'un ailesine haber vermek üzere ambulansla Esence'ye hareket etti. Askerlerden haberi alır almaz fenalık geçiren Gülfiye Yutkun'a uzun süre Eşkel'deki evlerinde sağlık ekipleri tarafından ilk müdahale yapılarak sakinleştirilmeye çalışıldı. Uzun süre komutanlar ve sağlık ekiplerinin sakinleştirmeye çalıştığı acılı aile daha sonra Bursa'da ki evlerine getirilmek üzere hareket etti. Acılı anne Gülfiye Yutkun ambulansla evlerine getirilirken, baba Zafer Yutkun ise komutanın makam aracı ile Bursa'da ki evlerinin önüne getirildi.

Hamitler Mahallesi'ndeki evlerine getirilen acılı aileyi yakınları gözyaşları ve feryatlar ile karşıladı. Yutkun'un şehitlik haberinin mahalleye ulaşmasının ardından sokağı bayraklarla donatan yakınları ve komşuları, baba Zafer Yutkun'a sarılarak ağladı. Komutanlar tarafından eve sokulan baba Zafer Tutkun'un ardından ambulanstan acılı anne çıkarıldı. Evlerine getirilirken yürümekte zorlanan Gülfiye Yutkun'un konula giren sağlık ekipleri ve yakınları ayakta tutmak için çaba gösterdi.

İçeri girerken diğer yakınlarının da gözyaşları ile karşılanan Gülfiye Yutkun, kendisini tutanların kollarına yığıldı. Büyük bir zorlukla içeri alınan acılı annenin kendinden geçmiş hali yürekleri burktu.

Bu sırada şehidin yakınları ve komşuları, PKK'ya lanet yağdırdı. Şehit komando onbaşı Hakan Yutkun'un teyzesinin oğlu olduğu belirtilen bir gencin evden geçirdiği şehidin bir resmini göstererek, "Benim yüreğim yandı, bu benim canımdı, birileri halen açılım yapıyor." şeklinde ağlaması yürekleri burktu. Bunun üzerine şehidin resmini alan diğer yakınları ise terör ve açılıma tepki gösterdi.

Isparta'da acemi eğitimini alan Yutkun'un Hakkari'ye gittiği öğrenildi. 7 aylık asker olan Yutkun'un meslek yüksekokulu mezunu olduğu belirtildi. Bursa'nın Yenişehir ilçesinden olan anne ve babanın Nergis Fabrikası'nda tekstilci olarak çalıştığı, fabrika kapanınca da işsiz kaldığı ifade edildi.