Bursa Tabip Odası Tam Gün Yasasını Değerlendirdi

Bursa Tabip Odası, 'Tam gün yasası' ve sağlık alanındaki gelişmeleri değerlendirdi. Doç. Dr. Kayıhan Pala, hiç bir hekimin işyerini kapatmaya ve görevinden ayrılmaya zorlanamayacağını ifade etti.

Akademik Odalar yerleşkesinde basın toplantısı düzenleyen Bursa Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Kayıhan Pala, Sağlık Bakanlığı'nın Anayasa Mahkemesi'nin kararlarını yanlış yorumlamaktan vazgeçmesi gerektiğini kaydetti. Kısmi çalışmanın yasak mı? olduğunu soran Pala, "Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda belirtilen tarihden itibaren kamuda çalışan hekimlerin 8 saatlik mesai sonrası işyeri hekimliği yapmasını, özel bir sağlık kuruluşu veya özel muayenehanesinde kısmi zamanlı çalışmasını yasaklayan düzenlemenin hangi kanun metninde yer aldığı açıklanamamaktadır. Hekimlik mesleği ticari bir faliyet değildir. Türk Tabipler Birliği bir yandan sağlık hizmetlerinin özelleştirilmesine, diğer yandan da hekim emeğinin ucuzlatılmasına karşı çıkıyor" dedi.
Yapılması gerekenleri anlatan Kayıhan Pala, "Kamucu, herkese, her yerde, her zaman eşit, ücretsiz, ulaşılabilir bir sağlık sistemi için Sağlıkta Neoliberal Dönüşüm programı terk edilmesi, kamuda sağlık çalışanları için performansa dayalı ödeme sisteminin başat olduğu ücretlendirme sistemi yerine, maaşların başat olduğu bir ödeme sistemine geçilmeli" diye konuştu.