Sanatçı akademisyenler Avusturya'da karma sergi açtı

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde görevli 20 sanatçı öğretim üyesi, Avusturya'nın Salzburg kentinde karma resim sergisi açtı.

Bash

  Eskişehir Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi ' nde görevli 20 sanatçı öğretim üyesi , Avusturya ' nın Salzburg kentinde karma resim sergisi açtı .

Bashimi Art House ' ta açılan karma resim sergisine Türkiye ' nin Salzburg Başkonsolosu Ahmet İhsan Başar , AÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof . Dr . Yüksel Kocadoru ve eserlerin sahibi sanatçı 20 akademisyen katıldı .

Serginin açılışında konuşan AÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof . Dr . Yüksel Kocadoru , fakültelerinde görevli 20 akademisyenin yaptığı resimleri yurt dışında bir sergiyle gösterime sunmasının kendileri için mutluluk verici olduğunu söyledi . Son yıllarda yurt dışında düzenli olarak açtıkları sergilerin Anadolu Üniversitesi ' nin ve ülkenin tanıtımına önemli katkılar sağladığını belirten Prof . Dr . Kocadoru , " Üniversitemiz sanat hayatına da büyük maddi ve manevi destekler yapmakta . Bu tür sergiler üniversitenin sanat hayatına gösterdiği hassasiyetin bir parçasıdır . " dedi .

Türkiye ' nin Salzburg Başkonsolosu Ahmet İhsan Başar ise akademisyenlerden oluşan ressamların yaptığı böyle güzel ve seçkin bir serginin Avrupa ' nın sanat vitrini olan Salzburg ' da açılmasının Türkiye açısından gurur verici ifade etti .

20 akademisyenin yaptığı çeşitli konulardaki 100 ' e yakın eser , Salzburg Bashimi Art House ' ta 13 Temmuz ' a kadar açık kalacak .