Moskova trafiği, Rus devlet havayollarına pahalıya mal oldu

Rusya devlet havayolu şirketi Aeroflot, Moskova Leningradskoye karayolunda oluşan trafik yüzünden 700 euro zarara uğradığını açıkladı.

Moskova'nın

  Rusya devlet havayolu şirketi Aeroflot , Moskova Leningradskoye karayolunda oluşan trafik yüzünden 700 euro zarara uğradığını açıkladı .

Moskova ' nın en büyük uluslararası havalimanı Şeremetyevo ' ya götüren Leningradskaya karayolunun üzerinde pazartesinden onarımlar çalışmaları başlatılmıştı . Onarın çalışmaları ciddi yol tıkanıklığına sebep olurken , bir çok yolcunun da uçuşunu kaçırmasına yol açmıştı . Şeremetyevo havalimanına ulaşmak ortalama 5-6 saat sürüyor .

Moskova ' da havalimanı yolundaki trafik felaketinin özellikle ilk günü Rus havayolu şirketi için çok büyük zarara yol açtığının belirten Aeroflot Genel Müdür Yardımcısı Andrei Kalmıkov , " Şirket trafik yüzünden ilk gün maddi açıdan büyük zarara uğradı . Kayıp 700 bin euro olarak hesaplandı . " diye konuştu . Bin 300 yolcunun uçaklarına geç kaldığını belirten Kalmıkov , bu yolcuların biletlerine yüzde 75 geri ödeme yapıldığını kaydetti .

Moskova ' nın trafik sorunu bu kez Rusya Başbakanı Vladimir Putin ' e kadar yükseldi . Putin sorunun çözülmesi için Başbakan Yardımcısı Sergei Ivanov ' u görevlendirdi .

Öte yandan Şeremetyevo Havalimanı Başkanı Mihail Vasilenko , trafik yüzünden Moskova yetkililerini suçladı . Trafiğin kasten oluşturulduğunu belirten Vasilenko , amacın yolcuları şehrin güney-batısında bulunan Vnukovo terminallerine çekmek olduğunu öne sürdü .

Şeremetyevo federal yetkililer tarafından işletilirken , Vnukovo ' nun işletmesi Moskova yönetimine ait .

Moskova yetkilileri Leningradskoe karayolu üzerinde onarım çalışmalarının kaçınılmaz olduğunu belirterek çalışmaların en geç 1 Ekim 2010 tarihine kadar süreceğini kaydetti .