Mısır, piramitleri ve gizemli yapılarıyla hala bir çok turistin tercih ettiği noktalar arasında

Antik kültür denince akla ilk gelen ülkelerden Mısır, her yıl milyonlarca turist ağırlıyor.

  Resmî ; olarak bilinen adıyla Mısır Arap Cumhuriyeti , Kuzey Afrika ' nın Nijerya ' dan sonra 2 . kalabalık ü ; lkesidir . Nü ; fusun bü ; yü ; k bir bö ; lü ; mü ; Nil Nehri boyunca yerleşmiştir .

Mü ; slü ; man Kardeşler Ö ; rgü ; tü ; ' nü ; n ç ; eşitli dö ; nemlerde Piramitlerde , Şarm El Şeyh ' te gerç ; ekleştirdikleri bombalı saldırılar turizm gelirlerini dö ; nemsel olarak etkilese de , Uzak Doğulu turistler iç ; in Mısır her zaman ç ; ekim merkezidir . Kahire dü ; nyanın en bü ; yü ; k zincirlerinin 5 yıldızlı otelleriyle yoğun konaklama imkâ ; nına sahiptir .

Uzun yıllar Osmanlı hakimiyetinde kalan Mısır ' da Osmanlı paşalarının sü ; lalelerinden gelmekle ö ; ğü ; nen birç ; ok yerli aile sosyal hayatta ö ; nemli yerlerdedir . Osmanlı sonrasında yerleşen İngilizler ' in getirdikleri ' kulü ; p ' anlayışı Mısırlılar iç ; in ayrıcalığın simgesidir . Nesilden nesile verasetle de geç ; en ü ; yelikler kişinin sosyal statü ; sü ; nü ; belirlemekte ö ; nemli role sahiptir . 1900 yılında yaklaşık 12 , 5 milyon olan nü ; fusu gü ; nü ; mü ; zde 76-80 milyon arasındadır .