Kırıkkale'de PMYO ilk mezunlarını verdi

Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu(PMYO) ilk mezunlarını törenle uğurladı. 93 öğrenci, ilk mezun olmanın sevincini aileleri ile birlikte yaşadı.

G

  Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu ( PMYO ) ilk mezunlarını törenle uğurladı . 93 öğrenci , ilk mezun olmanın sevincini aileleri ile birlikte yaşadı .

Geniş katılımın olduğunu yemin töreninde öğrenci velileri , çocuklarının mezuniyetini görmek için Kırıkkale ' ye gelip , tören alanında hazır bulundu . Törende Kırıkkale PMYO ' yu başarı ile bitiren ilk 5 öğrenciye çeşitli hediyeler verildi . Ödül töreninin ardından öğrenciler yemin edip , resmi tören geçidi yaptı . Ayakta alkışlanan öğrenciler , tören sonrası şapkalarını havaya atarak mezuniyetlerini kutladı . Tören sonrası sevinçlerini aileleri ile kucaklaşarak kutlayan öğrenciler , göz yaşlarına hakim olamadı . Polis olan öğrenciler aileleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi .

Kırıkkale Polis Meslek Yüksekokulu ' nda düzenlenen yemin törenine , Kırıkkale milletvekilleri Turan Kıratlı , Vahit Erdem , Mersin Milletvekili Ali Er , Kırıkkale Vali Yardımcısı Mustafa Yılmaz , Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Metin Yandınmaz , Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz , Kırıkkale Merkez Komutanı Albay Sadık Şaşmaz , Kırıkkale Garnizon Komutanı Vekili Kurmay Albay Engin Kabataş , Kırıkkale Emniyet Müdürü Kadri Kartal , Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker , Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ali Yaşar Ayvaz , İl Jandarma Komutanı Binbaşı Türker Bayar , Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Metin Arıtı ve öğrencilerin aileleri katıldı .

Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu ' nun ilk mezuniyet töreninde bulunmaktan dolayı memnun olduğunu belirten Kırıkkale Vali Yardımcısı Mustafa Yılmaz , " Kırıkkale her zaman yolları MKE ile , Tüpraş ile tanınıyordu . Artık güzel bir Polis Meslek Yüksekokulu olacak . 2008–2009 yılında eğitime başlamış ilk mezunları bugün vermesi önemli bir olaydır . Bizler bundan dolayı çok mutluyuz . Yeni Polis Meslek Yüksekokul binası da son sürat devam ediyor . Belki de önümüzdeki sene burası da açılır . " dedi .

Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ali Yaşar Ayvaz da polislik mesleğinin saygın bir meslek olduğunu ve dosta güven , düşmana korku verdiğini söyledi . Ayvaz , polis adaylarına vatandaşlara karşı güleryüzlü ve nazik davranmanın önemli olduğunu hatırlattı .

Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu dönem birincisi Mustafa Alparslan ise yaptığı konuşmada , " Bizler bugün polisliğe ilk adımı atarken , bizlere destek olan önce ailelerimize , sonra müdürlerimize , hep beraber aynı sıraları paylaştığımız beraber vakit geçirdiğimiz arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz . Bizler artık bir polisiz ve polisliğin verdiği kutsal görevi en iyi şekilde yapmaya hazırız . " dedi .

Konuşmaların ardından genç polisler , yemin etti . Dönem birincisi Mustafa Alparslan , mezunlar adına yaş kütüğüne plaket çaktı . Törende dereceye girenlere diplomaları ve çeşitli hediyeler verildi . Törende dönem birincisi tören 93 polis memurunun yemin etmesi dereceye girenlere diploma ve çeşitli hediyelerin verilmesinin ardından yapılan resmi tören geçidi ile son buldu . Kırıkkale PMYO ilk 5 ' te mezun olan öğrenciler 1 . Mustafa Alparslan , 2 . Ferdi Tunç , 3 . Mustafa İgçe , 4 . Hayati Çelik 5 . Hasan Ali Rıza oldu .