Türkiye-suriye Dostluğu İçin Bisiklet Turu Şanlıurfa

Halep Üniversitesinde görevli olduğu belirtilen Yahya Kaakeh, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla bisikletle 'Barış ve Sevgi' turuna çıktı.

Halep Üniversitesinde görevli olduğu belirtilen Yahya Kaakeh, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla bisikletle 'Barış ve Sevgi' turuna çıktı. Hatay üzerinden Türkiye'ye giriş yapan Kaakeh, Şanlıurfa'ya ulaştı.
Şanlıurfa Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Halep Üniversitesi mensubu olan Suriyeli Yahya Kaakeh, 'Barış ve Sevgi'  sloganıyla, Türkiye - Suriye ilişkilerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla bisiklet yolculuğuna çıktı.
Yolculuğa Halep vilayetinden başlayan Kaakeh, Hatay'a sınır kapısından giriş yaparak, oradan da Kilis üzerinden Şanlıurfa'ya geldi.
Bisikletiyle kilometrelerce yol kat eden Kaakeh, Şanlıurfa Valiliğini ziyaret etti. Vali Yardımcısı Şaban Erdoğan tarafından kabul edilen Yahya Kaakeh, yolculuğu hakkında Erdoğan'a bilgi verdi.
Türkiye'nin önemli bir ülke olduğunu ifade eden Kaakeh, çocukluğundan beri bisiklet sporuyla uğraştığını, bu sayede yurt içinde ve yurt dışında birçok seyahat gerçekleştirdiğini söyledi.
Söz konusu turla amacının Türkiye - Suriye ilişkilerinin gelişmesine katkıda bulunmak olduğunu belirten Kaakeh, Türkiye'de bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Vali Yardımcısı Şaban Erdoğan da Kaakeh'ın giriştiği 'bu önemli gönül görevinde' kendisini taktir ettiğini belirtti.
Her konuda kendisine destek olmaya hazır olduklarını bildiren Vali Yardımcısı Erdoğan, Kaakeh'a turunda başarılar diledi.
Vali Yardımcısı Şaban Erdoğan, ziyaretin anısına Yahya Kaakeh'e Şanlıurfa'yı tanıtan kültür seti hediye etti.
Yahya Kaakeh'in Şanlıurfa'daki gezisinin ardından Diyarbakır ve Van illerini de ziyaret ettikten sonra İran'a geçeceği kaydedildi.
19.07.2010 17:03:46