Steve Jobbs'un anten açıklaması başına bela oldu

Blackberry'nin yaratıcısı RIM, Steve Jobbs'un anten açıklamasının asılsız olduğunu belirtti.

Hatırlayacak olursanız iPhone 4 adlı akıllı telefonların yaratıcısı Apple firmasının yetkili ismi Steve Jobbs geçtiğimiz hafta bir basın toplantısı düzenleyerek iPhone 4 ‘te görülen anten probleminin aslında tüm akıllı telefonlarda görüldüğünü iddia etmişti.

Jobss’un bu açıklamasına Blackberry markasının yaratıcısı RIM firmasından sert yanıt geldi. RIM (Research in Motion) firmasından iki yetkili bugün yazılı bir basın açıklamasında bulunarak Jobbs’un sırf kendi telefonundaki sorunları geçiştirmek için kendilerini kullandığını öne sürdü.

RIM yetkilileri böyle bir şeyin asla kabul edilemez olduğunu ve Apple firmasının kendini aklamak adına bu şekilde bir karalama kampanyasına girişmesini hiç doğru bulmadıklarını belirttiler. RIM’e göre bu açıklama halkın iPhone 4’e olan kızgınlığını hafifletmek için ortaya atılmış ve çarpıtılmış bir açıklama.

RIM, Apple firmasının iddia ettiğinin aksine iPhone 4 te kullanılan tasarımları kullanmaktan kaçındıklarını ve her zaman bu tarz sorunları en aza indirgeyecek sistemleri kullanmayı tercih ettiklerini belirtti. Açıklama şu şekilde sonlanıyor:

“ Kesin olan tek bir şey var, Blackberry kullanıcıları bağlantıyı sağlayabilmek için bir telefon kılıfı kullanmak zorunda değil”

Beyaz Gazete Özel