Manavgat Kaymakamı Türkoğlu: İzinsiz havai fişek atmak yasak

Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, turizm şehrinde izinsiz havai fişek atmanın yasak olduğunu söyledi.

Kaymakam Türkoğlu, açıklamasında, hav

Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, turizm şehrinde izinsiz havai fişek atmanın yasak olduğunu söyledi.

Kaymakam Türkoğlu, açıklamasında, havai fişek için iznin resmi, özel günler ve festival etkinliklerinde verildiğini ifade etti. Türkoğlu, "Manavgat'ta turizm sezonu süresince İlçe Kaymakamlığı'ndan izin almadan havai fişek atımı kesinlikle yasak. Havai fişek atımını resmi ve özel günler için veriyoruz. Bunun dışında eğlence amaçlı havai fişek atımına izin vermiyoruz." diye konuştu.

Eski Manavgat Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu (Kayseri Vali Yardımcısı), havai fişek atımının, doğaya, canlılara ve tarihi eserlere zarar verdiği gerekçesiyle resmi ve özel günler hariç eğlence amaçlı patlatılmasını yasaklamıştı.

Akdeniz Üniversitesi'ne, havai fişeğin zararlarıyla ilgili 8 aylık akademik araştırma yaptıran Kasım Fikret Dayıoğlu, çalışma sonucunda ateşli eğlencenin 22 değişik dalda çevreye, tarihi eser, insan psikoloji, canlı türlerinin üreme alanları, balık türleri, yüksek sese bağlı olarak ani sağırlık ile yüksek sesten korku nedeniyle caretta ceratta türü deniz kaplumbağalarının sahile yumurta bırakmamasına neden olduğunu ifade etmişti.

Dayıoğlu, yaptırdığı akademik çalışmasından ötürü Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) tarafından 2009 yılında En Çevreci Mülki Amiri seçilmişti.