KOBİ Mali Destek Teklif Çağrısı sonuçları açıklandı

Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat'ı kapsayan 4 ilde KOBİ Mali Destek Teklif Çağrısı sonuçları açıklandı. Son başvuru tarihi itibariyle teslim alınan 535

Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat'ı kapsayan 4 ilde KOBİ Mali Destek Teklif Çağrısı sonuçları açıklandı. Son başvuru tarihi itibariyle teslim alınan 535 projeden 77 proje finansman desteğini kazandı.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) bilgilendirme toplantısı ve ödül töreni Tokat'ta yapıldı. Son başvuru tarihi itibariyle teslim alınan 535 projeden 77 projenin finansman desteğinden yararlanacağı belirtildi.

İllere göre yapılan değerlendirme Amasya 15, Çorum 26, Samsun 23, Tokat ise 13 projeye 38,1 milyon TL tutarında bir toplam yatırım gerçekleşeceği, bunun 14,5 milyon TL'sinin OKA tarafından hibe şeklinde karşılanacağı bildirildi.

OKA bilgilendirme toplantısı ve ödül törenine katılan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, "Burada biz 14,5 milyon TL'lik bir kaynağı KOBİ'lerimiz için kullandırıyoruz. Bir de eş finansman mekanizmamız var. Onu da dâhil ettiğimizde bu 38 milyon TL'lik bir yatırımın harekete geçmesi demektir. Bizim sunduğumuz hibe destekleri bir anlamda kaldıraç etkisi yapmaktadır." dedi.

Tokat'ta gerçekleştirilen OKA bilgilendirme toplantısı ve ödül törenine Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz ve Çorum Valisi Nurullah Çakır, AK Parti Tokat Milletvekilleri Şükrü Ayalan, Dilek Yüksel, Osman Demir, CHP Tokat Milletvekili Orhan Ziya Diren, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Zehra Seyfikli, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar ve işadamları katıldı.