Kaymakam Türkoğlu: Manavgat'ı doğa sporlarında cazibe merkezi haline getireceğiz

Antalya'nın Manavgat ilçesi Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, turizm şehrinin doğa güzelliklerini dünya gündemine taşıyarak bölgeyi doğa sporlarında ca

Antalya'nın Manavgat ilçesi Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, turizm şehrinin doğa güzelliklerini dünya gündemine taşıyarak bölgeyi doğa sporlarında cazibe merkezi yapacaklarını söyledi.

Bölgenin iklim ve coğrafi yapısının her türlü doğa sporları yapımına elverişli olduğunu belirten Hacı İbrahim Türkoğlu, Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI)'nin verilerine göre dağ bisikletinde dünyanın en güzel parkur alanlarından birinin Manavgat'ta olduğunu dile getirdi.

Bölgede doğa yürüyüşü, bisiklet, rafting, Nordic Walking ve oryantiring (koşarak yön bulma) sporunu cazip hale getirmek istediklerini ifade eden Türkoğlu, "Bu yıl 4. Nisan'da düzenlenen 4. Uluslararası Manavgat Dağ Bisikleti Maratonu'na ilgi güzeldi. Önümüzdeki yıl bu ilgiyi daha üst seviyeye çıkaracağız. Oryantiring yarışlarını da 3 günden bir haftaya çıkaracağız." diye konuştu.

Manavgat'ın coğrafi, doğal güzelliği, tarihi ve arkeolojik yapısının oryantiring sporu yapıma elverişli olduğunu belirten Türkiye Oryantiring Federasyonu (TOF) Başkanı Mehmet Genç, "Bu yıl 25–29 Şubat tarihleri arasında düzenlenen 2. Uluslararası Oryantiring Yarışması'na 11 ülkeden gelen 35 yabancı sporcu katılmıştı. Sporcular Side Antik Kent, Oymapınar Barajı, Sorgun Çamlığı ve Titreyengöl'e hayran kaldı. Oryantiring sporunda İskandinav ülkeleri dünyada söz sahibi. İsveç, Norveç, Danimarka, Alman ve Finlandiyalı sporcuların hayran kaldığı Manavgat'ı koşarak yön bulma sporunda cazip hale getirmek istiyoruz." dedi.

İskandinav ülkelerinin söz konusu sporu her yıl 20 bin sporcuyla yaptığını hatırlatan Genç şunları söyledi: "Önümüzdeki yıl Manavgat'ta bu rakamı İspanya'da olduğu gibi 3 bin kişiye ulaşacağına inanıyorum. Çünkü çok güzel parkur alanlarımız var. Kışın Manavgat'ta yazın Karadeniz bölgesinde oryantiring sporunu cazip hale getireceğiz." diye konuştu.

Öte yandan İsviçre'den gelen 34 dağ bisikletçisi Manavgat-İbradı, Manavgat-Sırtköy arası sağlıklı yaşam turlarına başladı. Sağlıklı Yaşam Bisiklet Turu bisiklet sporcusu Dr. Peter De Witte, sağ bisikleti sporunda 3 yıldır tercihlerini Türkiye'den yana kullandıklarını kaydetti.