Cinayete kurban giden babasına seslendi: Ne olur gitme baba

Adana'da yol verme sebebiyle çıkan kavgada tabancayla öldürülen iki kardeşin cenazesi gözyaşlarıyla toprağa verildi. Cenazelerin defin işlemleri sıras

Adana'da yol verme sebebiyle çıkan kavgada tabancayla öldürülen iki kardeşin cenazesi gözyaşlarıyla toprağa verildi. Cenazelerin defin işlemleri sırasında öldürülen Mustafa Çakmak'ın 8 yaşındaki oğlu Adem'in ağıtları yürekleri dağladı. Yakınlarını da gözyaşına boğan Adem, "Baba ne olur gitme." diye feryat etti.

Bazen çok basit nedenlerle yaşanan tartışmaların ardından gelen cinayetler, geride gözü yaşlı eş ve çocuklar bırakıyor. Dün akşam saatlerinde merkez Seyhan ilçesi Yeşilyurt Mahallesi 70007 Sokak'ta da bu tür bir olay yaşandı. İddialara göre, 29 yaşındaki Murat Çakmak, aynı sokaktaki komşusu Abdullah D. ile "yol verme" sebebiyle tartıştı. Tartışmanın ardından Abdullah D, yanına Cahit D.'yi de alarak Murat Çakmak'ın evini bastı. Bu sırada çıkan kavgada, evde bulunan Murat Çakmak ile ağabeyi Mustafa Çakmak tabancayla ağır yaralandı.

3 çocuk babası Mustafa Çakmak, ambulansla getirildiği Çukurova Devlet Hastanesi'nde, kardeşi 1 çocuklu Murat Çakmak ise Numune Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Polis, kaçmaya çalışan Cahit D.'yi tabancayla birlikte ele geçirdi. Otomobille kaçan Abdullah D.'nin yakalanması için çalışma başlatılırken, olay yerinde yapılan incelemelerde, 10'dan fazla boş kovan bulundu.

Bu arada, cinayette hayatını kaybeden iki kardeşin cenazesi bugün otopsi için getirildikleri Çınarlı Mahallesi'ndeki Adli Tıp Kurumu morgundan alındı. İlk önce Yeşilyurt Mahallesi'ndeki eve getirilen cenazeler buradan Kabasakal Mezarlığı'na götürüldü.

Cenazelerin yıkanma işlemleri sırasında öldürülen Mustafa Çakmak'ın oğlu 8 yaşındaki Adem'i ikna etmek kolay olmadı. Sürekli babasını isteyen küçük çocuk ilk önce cenaze aracının yanına gitti. Ardından ise ağlamaya başladı. Yakınlarının üzülmemesi için büyük çaba harcadığı Adem'i cenaze namazının kılındığı andan sonra sakinleştirmek zorlaştı. Küçük çocuk, "Baba ne olur gitme" diyerek cenaze aracına konulan babasının tabutuna yaşlı gözlerle baktı.