Yarım Asırlık Gazeteci Rekora Koşuyor

Sinop'un Boyabat ilçesinde yarım asırdan fazla yayın hayatını sürdüren Boyabat Sesi Gazetesi, ilçenin sesi olmaya devam ediyor

Sinop'un Boyabat ilçesinde yarım asırdan fazla yayın hayatını sürdüren Boyabat Sesi Gazetesi, ilçenin sesi olmaya devam ediyor. Gazetenin 57 yıllık sahibi Ali Sezer ise, 81 yaşında olmasına rağmen mesleğini hala sürdürüyor.
51 yıl önce ilçede Ali Sezer tarafından kurulan ve haftalık olarak yayın hayatına devam eden Boyabat Sesi Gazetesi, yıllardır posta yoluyla da ilçe dışında yaşayan çok sayıda Boyabatlıya ulaştırılıyor. Yaklaşık 500 adetlik tirajı ile birçok konuda ilçeye yön veren gazete, ilçede ses getirmeye devam ediyor. Sinop'ta görev yapan basın mensuplarının 'Ali amcası' Ali Sezer'in en büyük yardımcısı ise oğulları İsmet Sezer ile Murat Sezer. 7 yaşından bu yana babasına yardım eden ve Sinop'ta babası gibi
gazetecilerin duayeni olan İsmet Sezer (55), kendisi de ilçede ikinci bir gazete çıkartıyor. Yayın hayatına 5 yıl önce başlayan Yankı Gazetesi ile ilçenin sesi olduklarını belirten İsmet Sezer, "Ben de sevgili babamın çizdiği çizgiden giderek, ilçemiz için önemli konuları kamuoyu ile paylaşıyorum" dedi.
Mesleğe Havza'da kurduğu matbaa ile başladığını dile getiren Ali Sezer ise, ikinci matbaayı Vezirköprü'de, son olarak da Boyabat'ta kurduğunu söyledi. Sezer, mesleğe 57 yıl emek verdiğini, Sinop'un en eski matbaacısı olarak mesleği Boyabat'ta iki oğlu ile birlikte hala sürdürdüğünü dile getirdi.