'Resim Kelimesiz Bir Şiirdir' Sergisi Marmaris'te Açıldı

Marmaris Netsel Marina'da birçok sanatseverin ve tüm Marmaris halkının davet edildiği Hüseyin Yılmaz'a ait "Resim, kelimesiz bir şiirdir" sergisi düzenlenen kokteylle açıldı.

'Resim Kelimesiz Bir Şiirdir' Sergisi Marmaris'te Açıldı
Netsel Marina Sanat Galerisinde 16 - 28 Temmuz tarihleri arasında sergilenecek olan Ressam Hüseyin Yüksel'in "Resim, kelimesiz bir şiirdir" temalı yağlı boya resim sergisi açıldı. Karakalem ve yağlı boya çalışmalarından oluşan toplam 45 eser sergilendi. Hüseyin Yüksel'in 7.kişisel sergisi olan Resim,kelimesiz bir şiirdir sergisi oğlu Emre Yüksel'in Marmaris'te yaşamasından dolayı ve Marmaris'i sevdiğinden dolayı Marmaris'te sergilendi.Birçok sanatseverin ve tüm Marmaris halkının davet edildiği sergi 28 Temmuz tarihine kadar açık kalacak.
1947 yılında Ankara'da doğan ressam Hüseyin Yılmaz, ilk resim çalışmalarına ortaokul yıllarında okulunda açtığı sergilerle başladı. 1967 yılında Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü'ne yetenek dalında 1.olarak giren ressam, Adnan Turanı, Muhammer Bakir, Mustafa Ayaz, Nevzat Akoral gibi hocalardan eğitim aldı.
Ressam hayati boyunca çeşitli yerlerde açtığı sergilerin yanında, girdiği yarışmalarda dereceler kazanmıştır. Ayni zamanda uzun yıllar öğretmenlik yapan ressam, birçok okula ve hükümet kurulusuna eserler verdi. Özellikle yaptığı Atatürk portre çalışmaları ile dikkat çekti. Resim çalışmalarına halen atölyesinde devam eden ressam sergiler açmakta, öğrenciler yetiştirmektedir.