Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ve Seçim İşleri Başkanı İpek Trabzon'da

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Seçim İşleri Başkanı ve Çankırı Milletvekili Haluk İpek, 13 Eylül sabahı Türkiye'nin batılı demokrasilere daha yakın bir ülke olacağını söyledi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ve Seçim İşleri Başkanı İpek Trabzon'da
Seçim İşleri Başkanlığı 5. Bölge Toplantısı'na katılmak üzere Trabzon'a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek, Zorlu Grand Otel'de basın mensupları ile kahvaltıda buluştu. Trabzon'da yapacakları toplantıda 12 Eylül'de yapılacak olan Anayasa değişikliği ile ilgili referandumu konuşacaklarını kaydeden İpek "Anayasa ile ilgili referandum 12 Eylül günü milletimizin önünde oya sunulacak. Şu an itibariyle referanduma 57 gün var. Batılı devletler çok daha fazla sık referandum yapıyor. Biz 50 yılda 6 referandum yapmışız. Referandum, doğrudan demokrasinin uygulanmasıdır ve bunu ileride daha sık uygulamayı düşünüyoruz" dedi.
Anayasa değişikliğinin diğer tüm siyasi partilerin programında olduğu gibi kendi partilerinin de programında yer aldığını hatırlatan İpek "Bugün yapmış olduğumuz değişiklikler esasen sadece bizim programımızda var olan diğer siyasi partilerin de programında var olan ve millete taahhüt ettiğimiz değişikliklerdir. Hepsinin internette programlarında bunu görebilirsiniz. Parlamentoya getirmeden önce bütün çalışmaları bir araya getirdik. İktidar sarhoşluğu içinde olmadan ayağı basar tarzda tüm çalışmaların içinde süzgeçten geçirerek gerçekten milletimizin hem özgürlükler hem ülkenin geleceği açısından anayasaların ilk çıkış amacına uygun olan bir teklifi parlamentodan geçirdik. Parlamentodaki görüşmeler sırasında milletimizin çok yoğun bir ilgisi oldu. Bu ilgi hala devam ediyor. Fakat son zamanlarda diğer siyasi partiler kendi programında yazılanın tam aksine tam bir siyasal söylem içinde Anayasa'nın içinde var olan madde ve metinlerden hiç bahsetmeden karşı çıkıyorlar. Ancak milletimizin çoğunluğu bu değişikliklere destek veriyor. İnşallah 13 Eylül sabahı Türkiye hem özgürlükler, hem 82 Anayasası'nın otoriter devlet eksenli anlayışını çok önemli bir miktarda yumuşatır tarzda, çok daha farklı, batılı demokrasilere daha yakın bir ülke olacak. Bunu gerçekleştirmek inşallah milletimize ait olacak. Karar da, söz de milletimizin" diye konuştu.
İpek, Akçaabat ilçesinde Seçim İşleri Başkanlığı 5. Bölge Toplantısı'nı gerçekleştireceklerini ve toplantıya il ve ilçe başkanları, il seçim işleri, il seçim koordinasyon merkezleri başkanları, il kadın ve gençlik kolları başkanları ile referandumda görev alacak partililerin de katılacağı yaklaşık 300'ün üzerinde bir katılım olacağını sözlerine ekledi.
Zorlu Grand Otel'deki toplantıya İpek'in yanısıra AK Parti Milletvekilleri Cevdet Erdöl, Asım Aykan, Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Metin Güneş ile partililer katıldı.