Üniversite kenti olan Gaziantep, Ortadoğu ülkelerinden gelecek öğrencileri bekliyor

Gaziantep, biri devlet ikisi vakıf üniversitesiyle bölgenin üniversite şehri oluyor. Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK)'nun aldığı kararla Gaziantep Üniversi

Gaziantep, biri devlet ikisi vakıf üniversitesiyle bölgenin üniversite şehri oluyor. Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK)'nun aldığı kararla Gaziantep Üniversitesi bu yıl 450 yabancı uyruklu öğrenciyi bünyesine katacak. Zirve Üniversitesi'nin bu yılki yabancı öğrenci hedefi Ortadoğu'dan 135 öğrenci olarak belirlenirken, Gazikent Üniversitesi de 100 yakın öğrenci kabul edebilecek.

Ortadoğu'ya yönelen üniversiteler, yabancı uyruklu öğrencileri üniversite bünyesine katmaya çalışacak. Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, YÖK'ün aldığı kararla yabancı öğrenci almaya başladıklarını ifade ederek, Gaziantep Üniversitesi'ne bu yıl 450 yabancı öğrenci kontenjanı verildiğini açıkladı.

Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa da üniversiteye Türkiye dışından Ortadoğu'dan 135 öğrencinin geleceğini belirtti. Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir ise üniversitesinin 100 yakın yabancı uyruklu öğrenci kabul edeceğini kaydetti. Gaziantep Üniversitesi açtığı yeni bölümleriyle önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında öğrenci sayısını 24 bine çıkarmayı hedefliyor. Zirve Üniversitesi'ne bin 200 ve önümüzdeki yıl eğitim yılına kapılarını açacak olan Gazikent Üniversitesi'ne ise ilk etapta 600 öğrenci alınacak. Yakın zamanda 40 bin öğrencinin yaşadığı şehir haline gelecek olan Gaziantep, Gazikent ve Zirve üniversiteleriyle yalnızca ülkedeki öğrencilere değil, Ortadoğu'dan gelecek öğrencilere de kucak açacak.