Tanzanyalı Öğrenciler Serdivan Belediye Başkanı Alemdar'ı Ziyaret Etti

Tanzanya'dan Türkiye'ye hızlandırılmış Türkçe öğrenimi için gelen öğrenciler Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar'ı makamında ziyaret ettiler.

Tanzanyalı Öğrenciler Serdivan Belediye Başkanı Alemdar'ı Ziyaret Etti
Çok uzaklardan gelen bu insanların kendisini ziyaret etmiş olmasından mutlu olduğunu belirten Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, "Tanzanya'dan gelen misafirlerimizi Serdivan'da ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Dünya'nın bambaşka bir ülkesinde Türkçe öğrenen ve Türk kültürünü öğrenen bu kardeşlerimizi kutluyorum. Böyle bir organizasyonu düzenleyerek Türkiye kültürünü dünyadaki diğer insanlara tanıtanların ne kadar hayırlı ve güzel bir iş yaptıklarını belirtmek istiyorum. Kültürler arası diyalog zeminini oluşturmak, dünya barışının gerçekleşmesi için çok önemlidir" dedi.
Başkan Alemdar ile sohbet eden Tanzanyalı öğrenciler, "Türkçe öğrenmeye başlamıştık fakat Türkiye'ye hiç gelmemiştik. Dilini ve kültürünü öğrendiğimiz ülkeye gelmiş olmak bizi çok sevindirdi" dediler. Öğrencilerin kendi aralarında Türkçe sohbet edip, şakalaşmasını gören Başkan Alemdar, "Bu kardeşlerimiz Türkçe konuşarak kendi ülkelerinde de bu dilin kullanımı yaygınlaştıracak ve Türkiye'yi uluslararası platformlarda tanıtmış olacaklar" diye konuştu.