Şehir Plancıları Odası Giresun İl Temsilcisi Serhat Durukan

Giresun Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Giresun Temsilcisi Serhat Durukan, Giresun'da trafik düzeni bulunmadığını söyledi.

Giresun'un birinci derecede şehir içi karmaşasının sorun kaynağının otopark ve yan yollardaki trafik yoğunluğu olduğunu belirten Durukan, "Yakın zamana kadar liman sahasının bir bölümünün otopark olarak kullanılması bu ihtiyacı önemli ölçüde karşılıyordu. Ancak liman sahasının kapatılmasıyla yaz aylarında artan nüfusla otopark sorunu tavan yapmıştır. Şehir içi trafiğini de olumsuz yönde etkileyen bu durumun bir an önce çözülmesi gerekir. İlgililerin ve yetkililerin bürokratik engelleri aşarak bu
sorunu çözmeleri gerekir. Şehir içerisinde kapalı veya açık yeni otopark alanları kısa zamanda üretilemeyeceğine göre en yakın çözüm liman sahasıdır" dedi.
Liman sahasının yalnızca otopark olarak değil şehirler arası ve şehir içi dolmuş durağı da yapılması gerektiğini anlatan Durukan, şunları söyledi: "Limanın toprak sahasının bir bölümü üst zemin kaplaması ve araç park çizgilerinin belirlenmesi suretiyle genel otopark olarak, diğer yarısını da şehir merkezi, ilçe ve komşu illere yolcu taşıyan dolmuşlar için düzenlenebilir. Durakların buraya taşınması ve ulaşım olarak ana yolu kullanmaları yan yoldaki trafik yoğunluğunu da azaltacaktır. Bu konuda
belediyenin çabalarının olduğunu biliyoruz. Diğer ilgili kurumların da bu konuya gerekli hassasiyeti göstererek çözüme katkı sunmalarını bekliyoruz."
Liman sahasında yapılacak düzenlemelerden sonra kimin işleteceğinin daha sonra düşünülmesi gereken bir konu olacağını anlatan Durukan, "Yapılacak otopark işletmesinin kime verileceği daha sonra düşünülecek bir konudur. Belediye veya Giresunspor'un işletmesi en uygun mantıklı çözümdür" ifadelerini kullandı.
(AB-BK-HO-Y)