Psikolojik danışmanlar, zabıta üniformasının ateşten gömlek olduğunu giyince anladı

İzmir Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, zor şartlarda görev yapan, zaman zaman saldırılara maruz kalan zabıta ekiplerinin, sıkıntıdan kurtulup daha v

İzmir Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, zor şartlarda görev yapan, zaman zaman saldırılara maruz kalan zabıta ekiplerinin, sıkıntıdan kurtulup daha verimli çalışması için psikologlardan destek aldı. Bu amaçla Denge PDM Psikolojik Danışma Pedagog ve Kişisel Gelişim Merkezi uzmanlarıyla birlikte proje hazırlandı. Merkezde görevli psikolojik danışmanlar Ferhan Bıçakçılar ve Şenel Karaman, üzerlerine giydikleri üniformalarla zabıtaların karşılaştığı problemlerin çözümü için sahaya indi, çarşıda pazarda dolaştı, kurallara uymayanlardan tehditler aldı, uyanlardan ise saygı gördü. Gerçeklerle karşılaştıklarında, giydikleri üniformanın ateşten gömlek olduğunu anladılar.

Psikolojik danışman Bıçakçılar, zabıtaların çalışma şartlarının insanlarla iç içe olmayı gerektirdiğini belirterek, "Günlük yaşamda havlayan köpekten seyyar satıcı işgaline, çığırtkanlardan imar ve sağlık problemlerine kadar birçok sorunu çözmek için uğraşıyorlar. Yaşanabilir bir şehir için düzen kurmaya çalışırken çatışma içinde kalıyorlar. Aralarında yaralanan, bıçaklanan, dayak yiyen, şiddete maruz kalanlar oluyor. Bu işte başarılı olmaları için Konak Belediyesi ile 'Birlikte Başarıyoruz' isimli eğitim projesi hazırladık." dedi.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ise zabıta memurlarının iletişim, zor insanlarla başa çıkma, kişisel gelişim, çatışma, çözüm, ekip ve takım bilinci, stresle başa çıkma konularında eğitim almaya devam edeceğini belirtti. Tartan, "Zabıtaların neler yaşadığını daha iyi anlayabilmek için iki uzman psikolog, zabıta elbisesi giyip görev alanlarında dolaştırıldı. Bu sırada uzmanlarımız, farklı tehditler ve meydan okumalarla karşılaştı. Şunu anladık ki zabıta, sürekli tahrik altında çalışıyor. Zor bir görev ancak büyük bir özveriyle kent halkının yaşamını kolaylaştırıyorlar." şeklinde konuştu.