Moskova metrosunda aşırı sıcaktan 2 kişi öldü

Moskova'da son günlerde yaşanan aşırı sıcak hava, başkent metrosunda iki vatandaşın ölümüne neden oldu. Rus meteoroloji uzmanları, 16 Temmuz'da Moskov

Moskova'da son günlerde yaşanan aşırı sıcak hava, başkent metrosunda iki vatandaşın ölümüne neden oldu. Rus meteoroloji uzmanları, 16 Temmuz'da Moskova'da hava sıcaklıklarının 72 yılın rekorunu kırdığını ve 33 dereceye fırladığını belirtti.

Moskova'daki aşırı sıcaklar metro ile ulaşım yapan vatandaşların sağlığını da olumsuz etkilediği kaydediliyor. Yeraltındaki metronun bazı noktalarında sıcaklık 38-40 dereceye kadar çıkarken, iki farklı istasyonda 2 kişinin kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiği de gelen haberler arasında. Petrovsko-Razumovskaya istasyonunda 20 yaşındaki Vladislav D. öğlen saatlerinde fenalaşarak aniden yere yıkıldı. Olay yerine gelen sağlık uzmanları gencin hayatını kurtaramadı. Ön bilgilere göre talihsiz genç kalp yetmezliği yüzünden hayatını kaybetti.

İkinci olay ise metronun Paveletskaya istasyonunda meydana geldi. Sergey K. (52) isimli bir vatandaş aynı şekilde kalp yetmezliği nedeniyle öldü. Ayrıca sağlık uzmanları metroda aşırı sıcaklıktan bunalarak fenalık geçiren 20 vatandaşa da yardımda bulundu. 20 vatandaşın hepsi yüksek ateş ve boğucu havadan, kendilerini kötü hissettiğinden şikayetçi olurken, doktorlar bu gibi durumların neticesinde beyin kanaması ve kalp krizi yaşanabileceği hususunda uyarıda bulunuyor.

Rus basınına konuşan meteroloji görevlisi, "Başkentteki Meteoroloji İstasyonu'muzda sıcaklık 33 derece olarak saptanmış bulunuyor. Bu Moskova bağlamında ve 16 Temmuz için yeni rekor. Aynı zamanda da yaz ayındaki üçüncü rekor niteliğinde. Böyle bir rekor 1938 yılında yaşanmıştı. Zira o zaman hava sıcaklığı 32,8 dereceye çıkmıştı." dedi.