Mavi Karadeniz gemisi turlarına başlıyor

Trabzon Belediyesi'ne ait 'Mavi Karadeniz' gemisi, 'Mavi Tur'larına yarın başlıyor. Hafta sonları iki, hafta içi de bir kez gezinti turu yapacak gemid

Trabzon Belediyesi'ne ait 'Mavi Karadeniz' gemisi, 'Mavi Tur'larına yarın başlıyor. Hafta sonları iki, hafta içi de bir kez gezinti turu yapacak gemide, talebe göre yeni turlar eklenecek.

Trabzon Belediyesi'nin 750 kişilik gemisinin saat 14.00'de başlayacak ilk seferi iki saat sürecek ve Vakfıkebir ile Of ilçeleri arasında gerçekleştirilecek.

Mavi Tur gezintilerinden yararlanmak isteyen vatandaşların, Trabzon Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile Mavi Karadeniz gemisinin kalkış yapacağı Faroz Balıkçı limanındaki satış yerinden biletlerini temin edebilecek.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, vatandaşlar ile yerli ve yabancı turistlerin Trabzon'u denizden seyretmeleri ve soluklanmaları amacıyla aldıkları 750 kişilik geminin 'Mavi Tur'lara başlayacağını belirterek, "Havanın uygun olması durumunda hafta içi bir hafta sonları ise ikişer kez tur düzenleyeceğiz. Gelen talepler doğrultusunda ek turlar da koyabiliriz. Her şeyin en güzeline layık olan vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek için çalışmalarımızı yüksek tempoda sürdürüyoruz." açıklamasında bulundu.

Gezinti turlarına katılmak isteyen vatandaşların, belediye meclisinin aldığı karar gereğince siviller 5 TL, 65 yaş üstü vatandaşlar ile öğrenciler 2.5 TL ödeyerek mavi turdan yararlanabilecek. 0-6 yaş çocuklardan ise herhangi bir ücret talep edilmeyecek.