İzmir Metro İnşaatındaki Patlama

İzmir metro inşaatının havalandırılmasıını sağlayan kompresör kazanı patladı. Patlamada 2 kişi öldü, 4 kişi ise yaralandı.

İzmir'in Hatay semti 141. sokakta metro inşaatının havalandırmasını sağlayan kompresör kazanının patladığı öğrenildi. Patlamada Raşit Topal ve Ahmet Ertekin isimli şahısların hayatını kaybettiği öğrenildi. Olayda 4 kişinin ise yaralı olduğu bilgisine ulaşıldı. Yaralılardan Hakan Topal'ın durumunun ağır olduğu bildirildi.
Patlamadan yaklaşık yarım saat sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olay yerine ulaştı. Başkan Kocaoğlu, "Metroda herhangi bir göçük yok. Bu sadece kazanın patlaması ile ilgili bir olay. Keşke olmasaydı. Bu bir iş kazası. Bizim için üzücü bir durum. Ölenlerin yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Yaralılara ise şifa diliyorum" dedi.
Olay yerine ulaşanlar arasında AK Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci'nin de olduğu bildirilirken çevre evlerdeki camların patlamadan ötürü kırıldığı öğrenildi.
Patlamada hayatını kaybedenlerin isimleri şu şekilde: 1970 doğumlu Raşit Topal'ın (40) Bartın Merkez nüfusuna kayıtlı olduğu; 1982 doğumlu Ahmet Ertekin'in (28) ise Mardin Ömerli nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.
Yaralanan Hakan Topal (25), Ökkeş Yıldız (24), Erhan Asal'ın (23) Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındıkları öğrenilirken Fatih Demirer'in (53) ise Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde tedavisinin yapıldığı belirtildi.