BDDK onayladı, İş Bankası Erbil ve Bağdat'a şube açıyor

İş bankası, Erbil ve Bağdat'a şube açıyor.

BDDK onayladı, İş Bankası Erbil ve Bağdat'a şube açıyor
 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), İş Bankası'nın Erbil ve Bağdat'a şube açma başvurusuna olumlu cevap verdi. Kurul tarafından Kuzey Irak'a iki şube açma başvurusu onaylanırken İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince sırada Musul'un olduğunu söyledi. BDDK'dan onay alınmasının ardından Irak'ın ilgili otoritesinden cevap beklediklerini aktaran Özince, yıl sonuna kadar iki şubeyi de hizmete açmayı planladıklarını bildirdi.

Erbil'le ilgili herhangi bir sıkıntılarının olmadığını dile getiren Özince, Bağdat'ta güvenliğe ilişkin sıkıntılar olabildiğini kaydetti. Özince, "2010 sonuna kadar şubelerde hizmet vermeyi düşünüyoruz. Şimdi yer ve personel bulma çalışmalarına başlayacağız. Kısa sürede bu süreci de tamamlayacağımızı düşünüyorum." dedi. Kuzey Irak'ta şube açmaya kendilerini müşterilerinin yoğun taleplerinin sevk ettiğini aktaran Genel Müdür Özince, özellikle Erbil şubesinden umutlu olduklarını kaydetti. "Biz dükkânı açar müşteriyi bekleriz." diyen Özince, İş Bankası'nın hizmet vermesi için ciddi talep aldıklarını açıkladı. Özince, "Bizi bu ülkeye Türkiye'de iş yaptığımız müşterilerimiz sevk etti. Bize 'Siz şubeyi açın biz size yoğun ticaret getireceğiz' dediler. Şimdi bekleyip göreceğiz. Biz banka olarak bu ülkeden umutluyuz." dedi..

İş Bankası'nın Kuzey Irak biletini almasının ardından gözler bu ülkeye şube açma niyetlerini açıklayan diğer bankalara çevrildi. Ziraat Bankası'nın yanı sıra Vakıfbank, Kuveyt Türk ve Albaraka Türk'ün Kuzey Irak'ta şube açma girişimleri devam ediyor. Ziraat konuya ilişkin olarak Dışişleri Bakanlığı'nın onayını beklerken diğer bankalar da kısa sürede BDDK'nın kapısını çalmaya hazırlanıyor. Kuzey Irak'a şube açılmasının Türk işadamlarının ihracat potansiyelini artırması açısından önemli olduğuna dikkat çeken finans çevreleri ise iki ülke arasındaki ticaretin bankacılık sektöründeki açılım sayesinde katlanabileceğini söyledi. Birçok firmanın Erbil ve Musul'da banka olmadığı için iş yapmakta zorlandığını ifade eden aynı yetkili, küresel krizin tüm etkilerine rağmen Türkiye'nin Irak'a olan ihracatındaki artışın bu ülkenin potansiyelini ortaya koyduğunu dile getirdi.

ZAMAN