Almanya'nın Herford Belediyesi, şehrin en işlek caddesine Manavgat Caddesi ismini verdi

Almanya'nın Kuzey Ren Westfalya Eyaleti Herford Belediyesi, kardeş şehirleri Manavgat'ın ismini şehrin en işlek caddesine verdi.

Manavgat Caddesi'ni

Almanya'nın Kuzey Ren Westfalya Eyaleti Herford Belediyesi, kardeş şehirleri Manavgat'ın ismini şehrin en işlek caddesine verdi.

Manavgat Caddesi'nin açılışı için Almanya'nın Herford şehrine giden Belediye Meclisi üyeleri Erşan Özden, Niyazi Ünal, Namık Akın ve Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) Başkanı Ali Keleş yurda döndü.

Ali Keleş ve 3 belediye meclisi üyesi, 3 gün süren Herford temaslarıyla ilgili Manavgat Belediye Başkan Vekili ve basın mensuplarına bilgilendirme yaptı. Belediye Meclis üyesi Erşan Özden, Herford Belediye Başkanı Bruno Wollbrink'in, Manavgat Belediyesi'ne gönderdiği kardeş şehir beratını Başkan Vekili İbrahim Halimoğlu'na teslim etti.

Erşan Özden, yaptığı konuşmasında, Herford'un en işlek bir caddesine Manavgat Caddesi isminin verilmesinin gurur verici olduğunu söyledi. Manavgat Caddesi'ni Herford Belediye Başkanı Bruno Wollbrink, Başkan Yardımcısı Hans Zedler, Alman Belediye Meclisi üyeleri, Manavgat Belediye Meclisi üyeleri Niyazi Ünal, Namık Akın, ve TİSOYAB Başkanı Ali Keleş'le birlikte yaptıklarını belirten Özden, kasım ayında Herford'tan 40 kişilik bir ekibin ziyaret için geleceğini söyledi. Özden, "Manavgat'taki Herford Caddesi çalışmaları devam ediyor. Herford Caddesi'nin köprü menfezi sadece 300 bin lira tuttu. En kısa sürede hizmete açılacak olan Herford caddesinde doğa yürüyüşü ve bisiklet yolları bulunacak." diye konuştu.

TİSOYAB Başkanı Ali Keleş, Alman yetkililerle açılışın yanı sıra 2 kardeş şehrin kültür, turizm, sosyol-kültür, ekonomi, eğitim ve sporda iş birliği yapmadan ortak karara vardıklarını söyledi. Ali Keleş, eğitim alanında ilk etapta Manavgat'ta Manavgat Koleji ile Herford'da bir okulun yeni eğitim ve öğretim döneminde internet üzerinden görüntülü Türkçe ve Almanca ders anlatımıyla başlayacaklarını kaydetti.

Keleş, Herford'un 65 bin nüfusu bulunduğunu, bunun 7 binin ise Türk olduğunu belirtti. Manavgat Belediye Başkan Vekili İbrahim Halimoğlu, 2 belediye arası dostluk ve kardeşlik köprüsünün sonsuza değin sürmesini istediklerini ifade etti.