35 yabancı öğrenci Başkan Bahçeci'yi ziyaret etti

Kırşehir Belediyesi Avrupa Birliği Ofisi tarafından hazırlanan 'Haydi Hep Beraber Türkiye'de Uçalım' isimli Avrupa Birliği Gençlik Projesi kapsamında

Kırşehir Belediyesi Avrupa Birliği Ofisi tarafından hazırlanan 'Haydi Hep Beraber Türkiye'de Uçalım' isimli Avrupa Birliği Gençlik Projesi kapsamında 35 öğrenci, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'yi ziyaret etti.

Yaklaşık 35 öğrencinin katıldığı 20 bin 852 euro bütçeli gezi programında Azerbaycan, Bosna-Hersek, İsrail, Gürcistan, Litvanya, Estonya ve Romanya'dan öğrenciler bulunuyor.

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ziyarette yaptığı konuşmada, "Öncelikle ülkemize ve şehrimize hoş geldiniz. Bizim bu proje ile amacımız, Avrupa'da Türkiye aleyhinde asılsız iftira dolu tabuları yıkarak, tek yanlı düşünen Avrupa Birliği üyesi ülkelerde yaşayan insanlara, Türkiye'nin hiç de öyle olmadığını göstermektir. Türklerin ne kadar misafirperver ve mütevazi olduklarını göstermenin yanında, oldukça zengin olan tarihi ve kültürel miraslarımızı sizlere tanıtarak kemikleşmiş olan tabuları yıkmak istiyoruz.'' şeklinde konuştu.

Başkan Bahçeci'nin konuşmasının ardından öğrenciler söz alarak, Kırşehir'i çok sevdiklerini, şehir halkının kendilerine oldukça sıcak ve güler yüzlü davrandıklarını belirtti.