Vosvoslar Son Kez Ordu Yaylalarına Çıktı

15. kez düzenlenen"Ordu Vosvos Şenliği" ekonomik nedenlerle bu yıl son kez yapıldı

Vosvoslar Son Kez Ordu Yaylalarına Çıktı
İlk olarak 1995 yılında yapılan ´Ordu Vosvos Şenliği´, 1977 model bir minibüsle İstanbul´dan Ordu yaylalarına giden 5 Vosvosçunun gerçekleştirdiği 8 günlük Kampla sona erdi. 1995 yılından beri 10 Şenlik gerçekleştiren Enis Ayar, Vosvos Şenliği ruhunun yok olmayacağını ancak ekonomik nedenlerle şenliğin sürdürülemedğini belirtirtti.

Ekonomik gerekçeler, 15 yıldır sürdürülen Ordu Vosvos Şenliği geleneğinin sonlandırılmasına neden oldu. 15 yılda 10 kez gerçekleştirilen ve son 4 yıldır yapılamayan Vosvos Şenliği, 1977 model bir minibüsle İstanbulÆdan Ordu yaylalarına giden 5 kişinin gerçekleştirdiği 8 günlük Vosvos Kampı´yla sona erdi. Şenliğin organize eden ve 15 yıldır ev sahipliğini yapan Enis Ayar, Vosvos Şenliği ruhunun asla bitmeyeceğini ancak ekonomik nedenler dolayısıyla şenliğe son verdiklerini söyledi.

Son Vosvos Şenliği, İstanbul Vosvos Sevgi Derneği Başkanı Aydın Yerebasmaz´ın 1977 model vosvos minibüsüyle gerçekleştirildi. Ordu Vosvos şenliğinin mimarı Enis Ayar´ın kardeşi Erol Ayar, İsmail Şerbetçigil, Mehmet Akkaya ve Atilla Bozdağ İstanbul´dan, Gül Ersan ve Ordulu sanatçı Emin Öztürk de Ordu´dan katılarak son şenliği yaptı. Enis Ayar´ın ev sahipliğindeki şenlik, Orman Bakanlığı´nın Turnalık köyü yakınlarındaki ôEminem Pınarıö adlı mesire yerinde gerçekleştirildi.

8 günlük kamp boyunca Ordulu sanatçılar Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Emin Öztürk, Sadık Karamustafa ve Uğurcan Ataoğlu´nun ´Ordu´ adıyla daha önce İstanbul ve Gürcistan´da sergilenen eserlerden bazıları da şenlik kapsamında yer aldı. Şenlikte Ordulu fotoğraf sanatçısı Recep Köroğlu slayt gösterisi yaptı. Çevreden onlarca vatandaşın katıldığı şenlik, minibüsün İstanbul´da hareketiyle sona erdi.

15 YILDIR DÜZENLENEN FESTİVAL BİR ÇOK ÜNLÜYE EV SAHİPLİĞİ YAPMIŞTI


İnsan ve doğa dostu, barışsever vosvos sahiplerini 1995 yılında Ordu´ya davet edip 7 gün Ordu yaylalarında kamplar kurup gezi yaptırarak ilk şenliği gerçekleştiren Enis Ayar, bu işi 2001 yılına kadar aksatmadan sürdürdü. 2001´de yapılamayan şenlik 2002, 2003 ve 2004´te şenlik yeni sürprizler eklenerek sürdürüldü. Şenlikler boyunca Hacettepe Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar Orkestrası Fanfare, uçurum kenarında klasik müzik eserlerini çalarken; Moğollar, hit parçalarını 1800 metre yükseklikte seslendirdiler. Onur Akın, askerlik dönüşü Vosvos Şenliği´nde dinlenirken; Nil Karaibrahimgil Vosvos Şenliği´nin son görkemli konserini gerçekleştirdi.Temmuz ayının ilk haftasının ´Vosvosların Ordu´ya göç mevsimi´ diye nitelenmesine yol açan şenlik kapsamında 1999 yılında Vosvos Daily adlı günlük gazete çıkarıldı. Yurtdışında da ses getiren ve ilgi uyandıran şenlik son dört yıldır gerçekleştirilemiyordu.

DHA