Eğirdir'de 50 dekarlık orman yandı
Isparta'nın Eğirdir ilçesine bağlı Tepeli köyü Eğribük mevkiinde yaklaşık 50 dekarlık ormanlık alan yandı. Yangına kırık cam şişelerin sebep olduğu ta
Öğleden sonra saat 16.00 sıralarında çıkan yangına Antalya'dan gelen iki yangın uçağı ile bir yangın helikopteri yanı sıra Eğirdir Orman Müdürlüğü'ne ait arozözler, Eğirdir Belediyesi İtfaiyeleri müdahale etti. Tepeli köyü köylülerinin yardımı ile yangın çıktıktan yaklaşık 1 saat sonra kontrol altına alındı.
Yangını ilk kendisinin gördüğünü aktaran Tepeli köyü muhtarı İrfan Çatal, "Bahçede çalışırken bir patlama sesi duydum. Patlama sesinin nereden geldiğini tespit ederken makilik alanın yanmaya başladığını gördüm. Rüzgarın da etkisiyle yangın kısa sürede yayıldı. Hemen itfaiyeyi ve kaymakamlığı arayarak haber verdim. 15 dakika içerisinde itfaiyeler geldi. Yaklaşık 45 dakika sonrada helikopterler yangını söndürmeye başladı." dedi.
Yangında 50 dekara yakın makilik alan zarar gördü.
