Gönül Köprüsü'yle 125 öğrenci Kütahya'ya geldi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Turkcell'in işbirliğiyle yürütülen Gönül Köprüsü projesinin üçüncü döneminde Edirne'den 175 öğrenci ve 14 idareci Küta

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Turkcell'in işbirliğiyle yürütülen Gönül Köprüsü projesinin üçüncü döneminde Edirne'den 175 öğrenci ve 14 idareci Kütahya'ya geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Turkcell'in işbirliğiyle yürütülen Gönül Köprüsü projesinin üçüncü döneminin başlaması dolayısıyla, Edirne'den Kütahya'ya gelen 175 öğrenci ve 14 idareci Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, Vali Şükrü Kocatepe'yi ziyaret etti. Vali Kocatepe, ilde bir hafta kalacak heyete hitaben yaptığı konuşmada, "Edirne'yi görmeyen çoktur, ama bilmeyen yoktur. Kütahya'yı görmeyen de bilmeyen de olabilir. Çünkü bölge olarak biraz içte kalıyor gibi bir durumu var. Kütahya tarihi itibariyle Frigyalılar döneminde çok önemli bir yerleşim merkezi. Kütahya, Frig vadisinin dağlık bir bölgesini temsil ediyor. Daha sonra Bizans ve Roma döneminin önemli bir yeri Çavdarhisar'da bulunan Aizonai'dir. Burada Anfi Tiyatro, Stadyum, Zeus Tapınağı ve dünyanın ilk borsa binası var. Beylikler döneminde de Germiyan Beyliği'nin merkezi Kütahya'dır." şeklinde bilgi verdi.

Daha sonra Osmanlı'nın Yaylak olarak kullandığı Domaniç ilçesinden de bahseden Vali Kocatepe, Kütahya hakkında verdiği genel bilgilerin içinde yer altı ve yer üstü kaynakları ile Kütahya'da bulunan termal kaynakları anlattı. 7 gün boyunca Kütahya'da kalacak 8. ve 9. sınıf öğrencileri il merkezi yanı sıra Çavdarhisar, Emet, Tavşanlı, Domaniç, Zafertepe ve Dumlupınar gibi ilçelere giderek buralarda da ziyaretlerde bulunacak.