Şirince Köyü doktor ve ambulans istiyor

İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı ünlü turistik Şirince Köyü sakinleri, köylerine gelen doktorun 15 günde bir değil her gün gelmesini istiyor.

İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı ünlü turistik Şirince Köyü sakinleri, köylerine gelen doktorun 15 günde bir değil her gün gelmesini istiyor.

Selçuk'un turistik köyü Şirince'de sağlık ocağı bulunmasına rağmen aile hekimliği uygulaması yönetmeliğince sıkıntı yaşanıyor. Buna göre, 15 günde bir Şirince Köyü'ne gelen doktorun her gün köyde bulunmaması nedeniyle köy halkı zor durumda kalıyor. Bir görevli hemşirenin devamlı durduğu sağlık ocağında, köyde yaşayan vatandaşlar ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya gelindiğinde büyük sorunların ortaya çıktığına dikkat çekiliyor.

"DOKTOR SIKINTISI YANI SIRA AMBULANS SIKINTISI DA VAR"

Şirince Köyü Muhtarı Levent Apak, "Köyümüzde bulunan sağlık ocağımızda doktor sıkıntımız var köyümüzde aile hekimliği uygulaması olduğu için sağlık ocağımıza doktor 15 günde bir geliyor. Bundan köylümüz gibi bizler de sıkıntı duyuyoruz. Ayrıca, köyümüzün doktor sıkıntısının yanı sıra ambulans sıkıntısı da var. Bu sıkıntımızı köyümüze gelen Cumhurbaşkanımız da olmak üzere yetkili mercilere bildirdik, ancak hiçbir geri dönüş olmadı, geri dönüş olmayınca biz de kendimiz ambulans almak istedik ve araştırmalar yaptık 25 bin TL'ye İzmir Gaziemir'de bulunan Atatürk Tıp Merkezi'nden tam teşekküllü bir ambulans bulduk ama maddi durumumuz kısıtlı olduğu için bu ambulansımızı alamadık, acil durumlarda muhtarlığımıza ait taksi ile hastalarımızı araçla Selçuk'a taşıyoruz." diye konuştu.

KÖY HALKI AMBULANS VE DOKTOR İSTİYOR

Şirince Köyü sakinlerinden İbrahim Yılmaz, yaklaşık 600 kişilik bir yerleşik nüfusu olan Şirince'yi günde bin-bin 500 kişinin ziyaret ettiğini, bu rakamın hafta sonu 5 bine kadar çıktığını ifade etti.

Yılmaz, "Bunların içinde düşüp yaralananlar var, tansiyonu düşenler var, kalp krizi geçirenler var onun için o insanlar düşünülerek buraya her gün bir doktor gelmeli." diye konuştu.

Köy sakini Sedat Kantaroğlu da "Burası turistik bir köy, yaklaşık her gün 300 taksi, 40 otobüs geliyor, bunların içerisindeki turistlerin çoğu yaşlı, insanlar sağlık sorunları yaşayabiliyorlar. Buraya her gün normal mesai saatleri içerisinde 08.00-17.30 arasında bir doktorun burada olması gerekiyor. Aile doktoru 15 günde bir gelip köydeki ailelerle ilgileniyor. Diğer günlerde buraya gelen turistlere bakacak hiçbir doktor bulunmuyor sadece bir hemşire var ve o da tansiyon ölçüp, iğne vurabiliyor." diye konuştu.

Öte yandan, 82 yaşındaki annesinin yanına ziyarete gelen Hatice Ertürk ise şunları ifade etti: "Sağlık ocağımızda sadece hemşire var ama sadece hemşire olmuyor, yaşlı insanlar var, burada doktor bulunması gerekiyor. Bir hastamız olduğu zaman onu hastaneye götürmek için güçlük çekiyoruz. Eğer burada ambulans olursa hastalarımız, yaşlılarımız için daha iyi olur."

82 yaşındaki Behire Urlu ise "Ben eşimle birlikte kalıyorum, eşim 87 yaşında ben 82 yaşındayım, kızlarım köy dışında oturuyor, ben eşimle Şirince Köyü'nde kalıyorum. Geçen gün rahatsızlandım araç bulamadığımız için akrabalarıma telefon açtık, onlar geldiler, bizler zorluk çekiyoruz." dedi.