Maliye tatil kamplarını satıyor, beklenen gelir 152 milyon lira

Maliye Bakanlığı, diğer kamu kurum ve kuruluşlarına öncülük ederek 12 tatil kampını satışa çıkardı. Ağustos ayında satılacak sosyal tesislerden 152 milyon liralık gelir bekleniyo...



Maliye Bakanlığı, diğer kamu kurum ve kuruluşlarına öncülük ederek 12 tatil kampını satışa çıkardı. Ağustos ayında satılacak sosyal tesislerden 152 milyon liralık gelir bekleniyor.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye genelinde kamu idarelerine tahsisli 779 sosyal tesis bulunduğunu açıkladı. Bu sosyal tesisleri ekonomiye kazandıracaklarını belirten Bakan Şimşek, "Kamu kurum ve kuruluşlarına öncülük ederek, kendi kullanımımızda bulunan sosyal tesisleri öncelikle satışa çıkarıyoruz. Diğer kamu kuruluşlarından da destek bekliyoruz." dedi.
Bakan Mehmet Şimşek, tatil kampı gibi sosyal tesislerin yönetilmesinin zor ve yüksek maliyetli olduğuna dikkat çekti. Hazine taşınmazlarının yatırımcılara tahsisi ve kamuya ait sosyal tesislerin ekonomiye kazandırılması çalışmaları hakkında bilgi veren Şimşek, gazetecilerin sorularını da cevapladı. Memurlara düşük ücretle hizmet veren sosyal tesislerin satılması nedeniyle ilgili soruya Şimşek, "Memurlarımıza reel anlamda önemli imkanlar sağladık. Beş yıldızlı oteller bile cüzi ücretlerle vatandaşımıza sunulabiliyor." cevabını verdi. Satışa çıkarılan araziler arasında Maliye'nin Ankara tesisleri de yer alıyor. Daha önceki işletmecisinden dolayı buraya Dallas ismi verilmişti. Bakanlık bürokratları İstanbul Bakırköy'deki binanın satılması halinde maliyecilerin, İstanbul'da 25-30 liralık harcırahla konaklama yapmalarının mümkün olmadığına dikkat çekiyor. Toplantıda 2B arazilerinin satışına ilişkin soruları da cevaplayan Bakan Şimşek, Çevre ve Orman Bakanlığı ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün çalışmasının devam ettiğini kaydetti. Bakan Şimşek, teşvik sisteminin öngördüğü büyük proje yatırımları kapsamında Zonguldak Çaycuma'daki Filyos Irmağı havzasında bulunan 19 milyon 299 bin metrekare yüzölçümlü 5 bin 795 adet taşınmazın Filyos Serbest Bölgesi olarak tanımlandığına işaret ederek, bu alanın yüzde 71'inin Hazine taşınmazından, yüzde 29'unun ise şahıslara ait taşınmazlardan oluştuğunu belirtti. Bakanlık olarak bu bölgede kamulaştırma işlemlerini başlattıklarını anlatan Bakan Şimşek, bütçede 85 milyon liralık kamulaştırma ödeneği ayırdıklarını, söz konusu işlemin tamamlanmasıyla çok önemli bir yatırım bölgesinin Türkiye'ye kazandırılacağını söyledi.
Türkiye genelinde ise 25 şehirde 289 taşınmazın yatırımcılara sunulduğunu ifade eden Şimşek, toplam 36,4 milyon metrekare yüzölçüme sahip bu taşınmazlar için yatırımcıların beklendiğini kaydetti. Şimşek, 81 ilde bölgesel ve sektörel teşvik sistemi uygulaması kapsamındaki Hazine taşınmazlarını sınıflandırmaya devam ettiklerini söyledi.
SATIŞA ÇIKARILAN SOSYAL TESİSLER VE DEĞERLERİ
Antalya: 2 tesis, toplam değeri 66 milyon 388 bin lira
Manavgat-Çolaklı: 63 milyon 378 bin lira
Muratpaşa-Güzeloba: 3 milyon 10 bin lira
Muğla: 2 tesis, toplam değer 46 milyon 680 bin lira
Marmaris-İçmeler: 46 milyon 180 bin lira
Datça: 500 bin lira
Adana-Karataş: 11 milyon 316 bin lira
Ankara: 2 tesis, toplam 9 milyon 624 bin lira
Yenimahalle-Yuvacık: 2 milyon 300 bin lira
Gölbaşı-Gaziosmanpaşa: 7 milyon 324 bin 147 lira
İzmir: 1 tesis, 7 milyon 199 bin 273 lira
İstanbul: 3 tesis, toplam 6 milyon 952 bin lira
Bakırköy: 4 milyon 32 bin 615 lira
Büyükçekmece: (3.567 metrekare) 2 milyon 246 bin lira
Büyükçekmece: (1.036 metrekare) 673 bin lira
Bursa-Gemlik: 1 milyon 454 bin lira

Zaman