Kaos Planı'nı Dursun Çiçek hazırladı

Askeri Savcılık, 'İrtica İle Mücadele Eylem Planı'nın altında ıslak imzası bulunan Albay Dursun Çiçek'le ilgili iddianamesini hazırladı. İddianamede 2007 yılındaki YAŞ'ta amiralliğe terfi edilmeyen Çiçek'in belgeyi TSK'yı zor durumda bırakmak için hazırladığı öne sürüldü. Savcılığın iddianamesinde, bütün suç tek başına


Askeri Savcılık, 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nı' hazırladığı iddia edilen Deniz Kıdemli Albay Dursun Çiçek ile ilgili iddianameyi hazırladı. Askeri savcılık tarafından hazırlanan ve Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Ergenekon'un Erzincan ayağıyla ilgili soruşturmada sanık olarak yer alanlar mağdur olarak gösterildi. Genelkurmay Askeri Savcısı hakim Albay Yavuz Şentürk tarafından hazırlanan iddianamede, Dursun Çiçek, 2007 Yüksek Askeri Şurası'nda amiral olamadığı için belgeyi hazırlayarak basına sızdırmakla suçlandı.
GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMIŞ!
İddianamede Dursun Çiçek'in, belgeyi üstlerinden izin almadan ve kendi başına hazırladığı öne sürülerek, görevi kötüye kullanmak ve astlık-üstlük münasebetini zedelemek suçlarından cezalandırılması istendi.
Deniz Kıdemli Albay Dursun Çiçek tarafından hazırlandığı iddia edilen ve kamuoyunda 'AKP ve Gülen'i Bitirme Planı' olarak bilinen 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı' ile ilgili askeri savcılık tarafından başlatılan soruşturmada iddianame hazırlandı. İddianamenin en ilgi çekici bölümü, aralarında 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, Albay Ali Tapan, Albay Recep Gençoğlu'nun da bulunduğu Ergenekon'un Erzincan ayağının soruşturulmasının sanıklarının 'Mağdur' olarak gösterilmesi oldu. Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı tarafından hazırlanan ve 12 Mayıs'ta Askeri Mahkeme'ye sunulan iddianamede sadece 'Görevi kötüye kullanmak ve Astlık-üstlük münasebetlerini zedelemeye, amir veya komutanlara karşı güven hissini yok etmeye matuf olarak alenen tahkir ve tezyif edici fiil ve hareketlerde bulunmak' suçlamaları yer aldı.
İŞTE İSTENEN CEZALAR
Askeri savcılık iddianamesinde, '12 Haziran 2009'dan önceki bir tarihte 'İrticayla Mücadele Eylem Planı' başlıklı yazıyı hazırlamak suretiyle, görevi kötüye kullanmak suçunu işlediği anlaşıldığından ASCK'nın 144'üncü, maddesi delaletiyle TCK'nın 257 /(1)'inci ve 53'üncü maddeleri uyarınca cezalandırılmasına karar verilmesi, 'İrtica ile mücadele eylem planı' başlıklı yazıyı hazırlayıp belirlenemeyen bir şekilde bazı kişiler aracılığıyla basında yer alarak aleniyete kavuşmasını sağlamak suretiyle astlık-üstlük münasebetlerini zedelemeye amir ve komutanlara karşı güven hissini yok etmeye matuf olarak alenen tahkir ve tezyif edici fiil ve hareketlerde bulunmak suçunu işlediği anlaşıldığından eylemine uyan ASCK'nın 95/4 ve TCK'nın 53'üncü maddeleri uyarınca cezalandırılmasına karar verilmesi..'
TSK'NIN İTİBARI ZEDELENDİ
Askeri savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, Dursun Çiçek'in hazırladığı belgenin, 'Yazıda öngörülen ve gerçekleştirilmesinin planlandığı iddia edilen faaliyetlerin hiçbir Türk vatandaşı tarafından kabul edilmesi mümkün olmadığı gibi, içerisinden çıktığı milletinin bir parçası olan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hiçbir mensubu tarafından da kabul edilemez. ...Soruşturmada elde edilen deliller ve ülkemizde son dönemde yaşanan gelişmeler bir arada değerlendirildiğinde, bu yazanın tamamıyla milletimiz ve ordunun arasını açmak, bir parçası olduğu milletimizin gözünde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin itibar ve güvenini azaltmak amacıyla hazırlanmış olduğu hakkında güçlü bir kanaat ortaya çıkmaktadır' denildi.
KRİMİNAL RAPORLARI DOSYADA
İddianamede, belgenin altındaki imzanın Dursun Çiçek'e ait olduğunun Adli Tıp Kurumu Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuarları Dairesi Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Daire Başkanlığı'nın raporlarıyla belirlenmiş olması karşısında yazının şüpheli tarafından hazırlandığının kabulü gerektiği sonucuna varıldığı belirtildi. Dursun Çiçek'in neden böyle bir belge hazırladığı ise şöyle anlatıldı:
BELGEYİ DE ÇİÇEK SIZDIRMIŞ!
'Bu halde Dz.P.Kur.Alb.Dursun Çiçek 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı' başlıklı yazıyı neden hazırlamıştır? Haberin yayımlandığı gazetede bu benzer haberler yapan ve yayımlayan yazı işleri sorumluları, köşe yazarları ve muhabirlerin değişik tarihlerdeki röportaj, haber programı ve makalelerinde 'bu haberlere konu bilgi belge CD ve benzeri dokümanlarınTSK'da yapılan bazı uygulamalara ve YAŞ'taki terfilere tepki duyan personel veya önceden arkadaşlık ilişkileri olan kişiler tarafından kendilerine ulaştırıldığını' ifade ettikleri dikkate alındığında, 2007 yılı YAŞ toplantılarında amiralliğe terfi edemeyen şüpheli Alb. Dursun Çiçek'in de bundan kaynaklanan kırgınlık ve kızgınlık sonucu, bazı çevrelerin kışkırtmaları ve etkileriyle Türk Silahlı Kuvvetleri'ni zor durumda bırakmak amacıyla söz konusu yazıyı hazırlayıp, aynı amaçla hareket eden bazı kişi veya kişilere ulaştırıp onların aracılığıyla yazının yayımlanmasını (aleniyete kavuşmasını) sağlamış olabileceği kanaatine varılmıştır.'

Berk ve Cihaner mağdurmuş
Yeni Şafak