TFF Başkanı Özgener, İspanya'nın şampiyonluğunu değerlendirdi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener, Avrupa'nın ardından Dünya Şampiyonu olan İspanya'yı tebrik ederek, "İspanya'nın başarısı, fut

  Türkiye Futbol Federasyonu ( TFF ) Başkanı Mahmut Özgener , Avrupa ' nın ardından Dünya Şampiyonu olan İspanya ' yı tebrik ederek , " İspanya ' nın başarısı , futbola doğru yatırım yapıldığında ne tür başarıların geleceğinin önemli bir göstergesi oldu " değerlendirmesini yaptı . Özgener , bir ay sonra başlayacak maratonda keyifli bir lig izleme temennisinde bulundu .

TFF Başkanı Mahmut Özgener ; yardımcısı Levent Kızıl , Fenerbahçe ve Kulüpler Birliği Başkanı Aziz Yıldırım , Trabzonspor Başkanı Sadri Şener , Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı , İBB Spor Başkanı Göksel Gümüşdağ ile birlikte sponsorluk görüşmeleri için THY yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ' yu ziyaret etti . Beşiktaş ve Galatasaray kulübü ise başka işlerini gerekçe göstererek THY ' nin ikram şirketi Do& ; Co merkezinde düzenlenen yemekli toplantıya katılmadı . İkram eğitimi salonlarını gezip , uçak koltuklarında oturan Aziz Yıldırım ve diğer kulüp başkanları gazetecilere açıklama yapmadı .

Toplantının katılımcıları arasındaki TFF Başkanı Özgener ise Türkiye ' nin tanıtımında en önemli markalardan biri olan THY ' yi ziyaret etmekten gurur duyduklarını ifade etti . Havacılığın çok zorlu , emek isteyen ve servisin önde olduğu sektörlerden biri olduğuna işaret eden Özgener , THY ' nin bu şartlarda milli takımı , futbol kulüpleri ve Avrupa ' nın önde gelen Barcelona ve Manchester United takımlarına sponsorluk yaptığını kaydetti .

DÜNYA KUPASINI DEĞERLENDİRDİ

Mahmut Özgener , bir soru üzerine 2010 Dünya Kupası ' nı da değerlendirdi .

Dünya Kupası öncesinde favorilerin başında gelen İspanya ' nın şampiyon olduğunu hatırlatan Özgener , " İspanya ' yı tebrik ediyoruz . Hak ettiği bir şampiyonluk aldığını düşünüyorum . İspanya ' nın başarısı , futbola doğru yatırımlar yapıldığında ne tür başarıların geleceğinin önemli bir göstergesi oldu . Çünkü sadece Dünya Kupası değil , iki yıl önce de Avrupa Şampiyonası ' nı kazandı . İspanya tarihinde ilk defa önemli bir başarıya imza attı . Hollanda ' yı da kutlamak lazım . Üç defa dünya kupası finalinde oynayıp kaybetmesi üzücü oldu . Ama en azından Hollanda ' nın doğru yolda olduğunu gösterdi . " dedi .

Özgener ayrıca , Türkiye liginin bir ay sonra başlayacağını önümüzdeki sezon keyifli bir ligi hep beraber izleme temennisinde bulundu .

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu da , THY ' nin milli takımın yanı sıra Türkiye liglerindeki takımlara da destek verdiğine işaret ederek , şu anda 5 büyük kulüple sponsorlukları bulunduğunu anlattı .

Topçu , " Geçen yıl da aynı kulüplerin sponsoruyduk . Bugün aramızda problem var mı , sponsorluk faaliyetleri nasıl gidiyor . Nasıl katkı yapabiliriz , daha optimum bir yol bulabiliriz , konuşmak için bir araya geldik . Sosyal sorumluluk anlamında Türk futboluna nasıl bir katkımız olabilir , bunu görüşeceğiz . " diye konuştu .