Kafkasör Yaylası boğa güreşleriyle canlandı

Artvin'de bu yıl 30'uncusu düzenlenen Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali'nde boğa güreşlerinde arena dışına taşan boğalar tehlike saçtı. Kıyas

  Artvin ' de bu yıl 30 ' uncusu düzenlenen Kafkasör Kültür , Turizm ve Sanat Festivali ' nde boğa güreşlerinde arena dışına taşan boğalar tehlike saçtı . Kıyasıya güreşen boğalar izleyenlerine renkli görüntüler sergiledi .

Kafkasör Yaylası ' nda 4 gündür süren Kafkasör Kültür , Turizm ve Sanat Festivali ' nin şenliklerin son gününde , Artvin Geleneksel Boğa Güreşlerini Yaşatma ve Yaylalarını Koruma Derneği ' nce düzenlenen güreşlerde , Artvin ve çevre illerden gelen 88 boğa 6 kategoride arenaya çıktı .

Serin havada gerçekleştirilen güreşlerde kimi boğalar arena dışına çıkarken , izleyenler de korkulu anlar yaşadı . Geçtiğimiz yılların aksine bu yıl arenada alınan güvenlik önlemleri dikkat çekti . Tribünlere özel çit yapılması , arena içine ve girişine özel güvenlik konulması , protokolün genişletilmesi gibi çalışmalar festivalin son gün etkinliği olan boğa güreşlerinde daha güzel görüntülerin ortaya çıkmasını sağladı .

Festivalde konuşan Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün , Artvin ve Artvinliye yakışan bir festivali sonlandırmaya çalıştıklarını , " Festivalimizin asıl amacı ; insanlara dostluğun , kardeşliğin bütünleştiği , birlikteliğin ön plana çıkarıldığı bir duygu verir . Doğa ve turizmin gelişmesinde fayda sağlar . " dedi .

Başkan Özgün ayrıca İspanya ' daki boğa güreşleri ile Türk boğa güreşlerinin karıştırılmamasını isteyerek , festivalde boğaların doğal ortamda ve hayvan severlere karşı saygılı , çeşitli önlemler çerçevesinde güreştirildiğini de söyledi .

BOĞALAR BİRLİĞİ FEDERASYONU KURULSUN TALEBİ

Güreşlere katılan Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe ise federasyon kurulması yönündeki talepleri üzerine , " Böyle bir talep var , değerlendirilmesi için bizim de çalışmalarımız var . Neden boğalar ligi kurulmasın? " diye konuştu .

Boğa güreşlerini yerli ve yabancı turistler de takip etti . Güreşlerde , ' deste ' kategorisinde Çetin Öztürk , ' ayak ' kategorisinde İbrahim Yıldırım , ' küçük orta ' kategorisinde Mustafa Duman , ' büyük orta ' kategorisinde Naci Gündoğdu , ' baş altı ' kategorisinde de Hilmi Aydın ' ın boğaları birinciliği elde etti .

ZAFER YENİ MUHTEŞEM ' İN

Bu arada güreşlerde Burhan Yılmaz ' a ait boğayı yenen Kenan Akyürek ' in boğası , ' başboğalığı ' kazandı . Boğası geçen yıl yine Artvin Kafkasör Boğa Güreşleri ' nin başboğalığını kazanan Akyürek , büyük sevinç yaşadı .

Bu yıl düzenlenen boğa güreşlerinde başboğaya 8 bin , baş altıya 6 bin 500 , büyük ortaya 5 bin , küçük ortaya 3 bin 500 , ayağa 1 bin 750 , desteye bin lira , süpere 2 bin lira ödül verildi . İkincilere ise birincilere verilen ödülün yüzde yirmisi kadar para ödülü olarak takdim edildi .

Güreşleri , Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu , Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Levan Varşalomidze , Artvin milletvekilleri Ertekin Çolak , Metin Arifağaoğlu , Belediye Başkanı Dr . Emin Özgün , Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe , İstanbul Artvinliler Hizmet Vakfı Başkanı Recai Delibaşıoğu ile İstanbul ' dan katılan çok sayıda iş adamı ve vakıf üyeleri , Artvin ' in iş ve siyaset dünyasından önemli simalar , kamu kurum kuruluşlarının temsilcileri ile yaklaşık 30 bin kişi takip etti .