Hidayet Türkoğlu, takas yoluyla Phoenix Suns'a gidiyor - SPOR

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) Toronto Raptors forması giyen (A) Milli Basketbol Takımı Kaptanı Hidayet Türkoğlu, takas yoluyla Phoenix Suns'a gidiyor.

 

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi ' nde ( NBA ) Toronto Raptors forması giyen ( A ) Milli Basketbol Takımı Kaptanı Hidayet Türkoğlu , takas yoluyla Phoenix Suns ' a gidiyor .
Toronto Raptors ' da istediği performansı sergileyemeyen ve performansını üst seviyede sergileyebilecek şekilde oynamak isteyen Hidayet , Brezilyalı Leandro Barbosa karşılığında Phoenix Suns ' a takas edilecek .


Hidayet Türkoğlu , AA muhabirine yaptığı açıklamada , bu takasın gerçekleşmesi için ABD ' ye gidip , bazı testlerden geçmesi gerektiğini belirterek , ' ' Testlerden geçersem , bu takas olacak . Doktorlarla henüz konuşmadım . Belki de onları getirtmem gerekecek . Çünkü burada en kısa zamanda milli takıma katılmak istiyorum ' ' diye konuştu .

Takas için ' ' Gerçekleşirse güzel olur ' ' diyen milli basketbolcu , ' ' Phoenix Suns , organizasyonuyla oyuncularıyla çok kaliteli , çok başarılı bir ekip . İnşallah özlemiş olduğum en üst seviyedeki basketbolumu yeniden sergilerim ' ' dedi .

Geçen sezon sonunda , beş yıl formasını giydiği Orlando Magic takımıyla sözleşmesi sona eren ve serbest oyuncu ( free-agent ) olan Hidayet , Toronto Raptors ile 5 yıllığına 53 milyon dolarlık sözleşme imzalamıştı .

NBA takımlarından Sacramento Kings tarafından 10 sezon önce seçilen Hidayet Türkoğlu , NBA ' de en fazla oynayan Türk oyuncu durumunda bulunuyor . Hidayet , Sacremento Kings ile başladığı NBA kariyerinde San Antonio Spurs , Orlando Magic ve Toronto Raptors forması giydi .

Star Gazete