DKMS ve Köln Başkonsolosluğu, kök hücre için omuz omuza verdi

Alman Kemik İliği Bağış Bilgi Bankası (DKMS), ülkede yaşayan Türk lösemi ve Akdeniz anemisi hastaları için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Türk hastalara

  Alman Kemik İliği Bağış Bilgi Bankası ( DKMS ) , ülkede yaşayan Türk lösemi ve Akdeniz anemisi hastaları için çalışmalarını yoğunlaştırdı . Türk hastalara en çok yine Türk bağışçıların kök hücrelerinin uyduğunu bildiren DKMS daha fazla Türk bağışçı kazanmak için Türkiye ' nin Köln Başkonsolosluğu ile işbirliği yaptı .

Almanya ' daki Türk lösemi ve Akdeniz Anemisi hastalarına deva olmak için Alman Kemik İliği Bağış Bilgi Bankası ( DKMS ) ve Türkiye ' nin Köln Başkonsolosuğu omuz omuza verdi . Türkiye ' nin Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa , Türk kök hücre bağış sayısının artması için DKMS ' ye tam destek verdiklerini açıkladı . Konuyla ilgili bir açıklama yapan DKMS Köln yetkilisi Banu Yazıcı , kök hücre bağışçılığı konusunda Türkler toplumunun yeterince bilinçli olmadığını , oysa Türk hastalara uygun kök hücrelerin yine en çok Türk bağışçılardan bulunabildiğinin altını çizdi .

DKMS ile Türkiye ' nin Köln Başkonsolosluğunun işbirliğini değerlendiren Yazıcı , " Köln ' deki faaliyet sadece yenilikçi değil , aynı zamanda temel atma : Almanya ' da ilk kez bir Türk Konsolosluğu 15 bin broşürü Almanya ' da yaşayan Türk vatandaşlarına dağıttı . Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa böylelikle DKMS ' yı lösemiye karşı küresel mücadelesinde destekliyor . " dedi .

DKMS yöneticisi Stephan Schumacher ise " Türkiye ' nin Köln Baskonsolosluğu yaptığımız yapıcı işbirliği konusunda çok memnuniyet duyuyoruz . Bu işbirliği Türk veya yabancı kökenli insanlar için çok önemli , çünkü aile dışı kök hücre bağışçısı bulmak Türk kökenli insanlar için daha da zor . " ifadelerini kullandı .

Almanya ' da yaklaşık 2 , 5 milyon Türk yaşadığını hatırlatan DKMS yöneticileri , Haziran 2010 ' a kadar 54 bin 505 Türk DKMS ' ye üye olduğunu , bunların içinden 214 ' ünün başka bir insana yaşaması için uygun iliğe sahip olduğunu ifade etti .