ATAV: Sıçan Adası'nın Anadolu Ateşi'ne verilmesine karşıyız

Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Nizamettin Şen, Sıçan Adası'nın Antalya Arena gösteri merkezine dönüştürülmesine karşı olduklarını bildirdi. Şen,

  Antalya Tanıtım Vakfı ( ATAV ) Başkanı Nizamettin Şen , Sıçan Adası ' nın Antalya Arena gösteri merkezine dönüştürülmesine karşı olduklarını bildirdi . Şen , " Bugün adı veya vasfı ne olursa olsun doğayı tahrip edecek Sıçan Adası ' ndaki projeye karşıyız . " dedi .

ATAV Başkanı Şen , yaptığı yazılı açıklamada basında yer alan , Anadolu Ateşi Dans Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan ' ın 2010 Ekim ayında sahneye koyacağı ' İstanbul Dream ' projesinin benzerini ' Antalya Dream ' olarak da gerçekleştirilebileceği yönündeki açıklamasının dikkat çekici olduğunu bildirdi . Mustafa Erdoğan ' ın proje için Sıçan Adası ' nı önerdiğini belirten Şen , Erdoğan ' ın Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Akaydın ' a , böyle bir teklif götürmesinin de manidar olduğunu kaydetti .

Sıçan Adası olarak bilinen Antalya ' nın batı bölümündeki adanın Antalya ' nın simgesi olduğunu dile getiren Şen , " Maki bitki örtüsüyle kaplı konik şeklindeki ada , Antalya ' nın Kemer istikametindeki Toros Dağları ' ndan denize uzanan çam ağaçları ile bir uyum içinde eşsiz bir görüntü sergiler . Kartpostallar , posterler , broşürler ve tanıtım kitaplarımızda yer alan , bu doğal muhteşem görüntü , anlaşılan bazılarının iştahını kabartmıştır . " ifadelerini kullandı .

Antalya Tanıtım Vakfı olarak Anadolu Ateşi ve Troya oyunlarını yıllarca desteklediklerini vurgulayan Şen , açıklamasında şunları kaydetti : " Ama geçmişte Aspendos Antik Tiyatrosu ' nda bunların sergilenmesinin tarihsel mirasımıza ne kadar zarar verdiğini görerek , orada sergilenmesine karşı çıktık . Bugün adı veya vasfı ne olursa olsun doğayı tahrip edecek Sıçan Adası ' ndaki bu hayali projeye , başından karşı dururuz . Türkiye ve Antalya kamuoyu da buna karşı duracaktır . Antalya ' da bu projeyi gerçekleştirecek , hazır mekanlar bulunmaktadır . "