AK Parti Balıkesir Milletvekili Akbaş: Muhalefet engel oldu, kararı millet verecek

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ayşe Akbaş, hükümetin hazırladığı anayasa değişikliği paketine muhalefet partilerinin karşı çıktığını belirterek, "Maa

  AK Parti Balıkesir Milletvekili Ayşe Akbaş , hükümetin hazırladığı anayasa değişikliği paketine muhalefet partilerinin karşı çıktığını belirterek , " Maalesef Anayasa Mahkemesi de görevi olmamasına rağmen bazı maddeleri iptal etti . Artık son sözü millet söyleyecek . " dedi .

Balıkesir ' de sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek referandum hakkında bilgiler veren Milletvekili Akbaş , daha özgürlükçü demokratik bir anayasa çabasında olduklarını ifade etti . Akbaş , Tarım İl Müdürlüğü , Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği ( BASİAD ) ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı ' nı ziyaret etti . Yasama görevine devam ettiklerini belirten Akbaş , " Ülkemiz , darbe anayasasıyla yönetiliyordu . Halkımızın büyük bir bölümü , değiştirilerek yerine sivil bir anayasa getirilmesi taraftarıydı . Hükümetimiz de bu doğrultuda yeni bir anayasa hazırladı ancak Anayasa Mahkemesi , kendinde olmayan görevi , yasama yetkisini kendinde buldu . Paketteki bazı maddeleri iptal etti . Sivil anayasayla referanduma gideceğiz . Sivil toplum örgütleri , bize ivme kazandıran derneklerdir . Görüşleriniz bizim için çok önemli . " dedi .

Sekiz yıllık iktidarları süresince Türkiye ' de birçok alanda yenilikler yaşandığına ve bölgede lider ülke olunduğuna dikkat çeken Milletvekili Ayşe Akbaş , " Ülkemin her noktasında yapılan yatırımlarla Türkiye şantiye haline geldi . Sınır komşumuz yoktu , şimdi ekonomik işbirliğimizi geliştirme düşüncesindeyiz . Türkiye ' yi hep birlikte kalkındırma çabası içindeyiz . Artık karar milletimizin . Daha özgürlüklü ve demokratik bir anayasa için çaba gösteriyoruz . Pozitif ayrımcılık , sendikal haklar , Anayasa Mahkemesi ' ne ferdi başvuru hakkı , devlet ne yapıyorsa halkımız bilgi sahibi olsun düşüncesindeyiz . " diye konuştu .

Hükümetin bugüne kadar verdiği bütün sözleri yerine getirdiğini söyleyen AK Parti Balıkesir Milletvekili Akbaş , ancak sivil bir anayasa için muhaletefin kendilerine engel olduğunu anlattı . Meseleyi , 12 Eylül 2010 ' daki referandumda sandık başına gidecek halkın çözeceğini vurgulayan Akbaş , şöyle devam etti : " Milletin iradesi olarak onların emanetini taşıyorsak , milletin kararı nihaidir . AK Partili vekiller olarak sürekli halkımızın içindeyiz . Akşamdan sabaha bütün sorunlar çözülmüyor ancak her türlü çabayı gösteriyoruz . "