3. Karacaoğlan Ve Yayla Şenliği Yapıldı

Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Geleneksel Sarıveliler Karacaoğlan ve Yayla Şenliği yapıldı.

3. Karacaoğlan Ve Yayla Şenliği Yapıldı
  Anıt Alanında yapılan şenliğe , Karaman Valisi Süleyman Kahraman , AK Parti Karaman Milletvekilleri Mevlüt Akgün ile Lütfi Elvan , MHP Karaman Milletvekili Dr . Hasan Çalış , Karaman Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez , Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur , civar ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda davetli katıldı . Şenlikte konuşan Belediye Başkanı Hayri Samur , ilçenin Karaman ' ın yüzölçümü ve nüfusu bakımında ikinci büyük ilçesi olmasına rağmen gelişmişlik açısından büyük sıkıntı ve eksiklikleri bulunduğunu söyledi . Bunlara çözüm bulabilmek için çalıştıklarını kaydeden Başkan Samur , " Belediye hizmetlerinin daha sağlıklı ve hızlı yürüyebilmesi için 3 hizmet aracı ile 1 iş makinesi aldık . İlçede kentsel dönüşüm kapsamında anahtar teslimini bu yılın Ekim ayında yapmayı düşündüğümüz 96 konutluk ilk etap TOKİ konutlarını teslim edeceğiz . İlçemizde en büyük eksikliği hissedilen kanalizasyon problemiyle ilgili alt yapı çalışmalarımız devam ediyor . Yapımı halen devam eden ve bu yılın Kasım ayında su tutacak Çevlik Göletimizin isale hattı ihalesinin yaptırılması olmuştur " diye konuştu .
Başkan Samur , ilçede görev yapan kamu görevlileri ile vatandaşların finansman işlerini yürütebilmesi için 50 kilometre uzaklıkta bulunan Ermenek ilçesine gitmek zorunda olduğunu hatırlatarak , " Bu da hem zaman hem de maddi israfa neden oluyor . Bu nedenle ilçemize acilen bir banka şubesi açılmalıdır . Bu konuyla ilgili olarak şu an yurtdışında olduğu için aramızda bulunamayan Ziraat Bankası Genel Müdürü Sayın Can Akın Çağlar ile birlikte yoğun bir çalışma yürüttük . Bu çalışmalarda yardımlarını bizden esirgemeyen milletvekillerimize de teşekkür ediyorum . En kısa zamanda ilçemizin hak ettiğini düşündüğümüz banka şubesine kavuşacağını ümit ediyorum " diye konuştu .
Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri hep birlikte şenlik alanında kurulan çadırları gezdi .
Anıt Alanındaki programın ardından protokol üyeleri Sarıveliler Belediyesi hizmet binası ve ilçe kanalizasyon şebekesinin temelini birlikte attılar . Ayrıca ilçe hizmetlerinde kullanılmak üzere satın alınan hizmet araçları da törenle hizmete başladı .
Şenlik , Aşıklar Şöleni ve halk müziği konserleriyle sona erdi .