Mandela Kapanış Törenine Katıldı Johannesburg

2010 Dünya Kupası'nda Hollanda ile İspanya arasında oynanacak finalden önce düzenlenen kapanış törenine Güney Afrika lideri Nelson Mandela da katıldı.

  2010 Dünya Kupası ' nda Hollanda ile İspanya arasında oynanacak finalden önce düzenlenen kapanış törenine Güney Afrika lideri Nelson Mandela da katıldı .
Johannesburg ' daki Soccer City Stadı ' nda düzenlenen törene katılıp katılmayacağı son ana kadar belli olmayan Eski Güney Afrika Devlet Başkanı Mandela , törenin sonunda final maçını izlemek üzere stada geldi .
Mandela ' nın torunu Mandla , Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği ' nin ( FIFA ) , büyük babasına , törene katılması yönünde ısrarcı davrandığını iddia etmişti .
FIFA ' dan anlayış beklediklerini ifade eden torun Mandela , ' FIFA , ailemizden birini kaybettiğimizi ve yasta olduğumuzu anlamalı . Bence bu , ailemizi kendi haline bırakmaları için yeterli bir sebep ' dedi .
91 yaşındaki Nelson Mandela , kupanın 11 Haziran ' daki açılış törenine , torununun 13 yaşındaki kızının önceki akşam trafik kazasında hayatını kaybetmesi nedeniyle katılmamış , bir ay süren kupa boyunca gündemde fazla yer almamıştı .
Dans ve ışık gösterileriyle başlayan törende dünyaca ünlü Kolombiyalı pop şarkıcısı Shakira da sahne aldı .
Shakira , Dünya Kupası için özel olarak bestelenen ' Waka Waka ' adlı parçasıyla izleyenleri coşturdu .
11 . 07 . 2010 20 : 35 : 48