Kurtulmuş: Türkiye'nin 12 Eylül anayasasının değiştirilmesine ihtiyacı var

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin ihtiyacı sadece rötuş anayasası değil, 12 Eylül anayasasının değiştirilmesine de ihtiya

  Saadet Partisi ( SP ) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş , Türkiye ' nin ihtiyacı sadece rötuş anayasası değil , 12 Eylül anayasasının değiştirilmesine de ihtiyacı olduğunu söyledi . Kurtulmuş , önümüzdeki dönemde Saadet Partisi ' nin öncülüğünde Meclis ' te yeni bir anayasa yapılacağını öne sürdü .

Kurtulmuş , Saadet Partisi 4 . Olağan Genel Kurulu ' nda yaptığı konuşmada , Türkiye ' deki siyasi sistemin adının demokrasi olsa da esası bürokratik oligarşi olduğunu ifade etti . Kurtulmuş , bürokratik oligarşinin ülkede yerleştirildiğini kaydetti . Kurtulmuş , 1960 ihtilalı sonrasında hukuk sistemin millet egemenliği dışına çıkarıldığını , 1982 yılında anayasa ile bazı karar mekanizmalarının milletin denetimi dışına çıkarıldığını , 28 Şubat brifinglerin ardında yargı oligarşinin olduğunu vurguladı . 2000 yılından itibaren IMF ile imzalanan protokolü ile Türkiye ' nin ekonomik vesayet altına girdiğini kaydeden Kurtulmuş , " Türkiye ' de öyle bir sistem var ki sistemin içinde millet yoktur . Millet egemenliği yoktur . Millet dediğiniz sadece sadece dört yıldan dört yıla oy veren mekanizmadır . " ifadelerini kullandı . Türkiye ' de milli iradenin güvenlik kararlarına , yargıya , askeri kararlara , ekonomiye , eğitime karışmadığını sadece bayındırlık ve iskan faaliyetlerini yerine getirdiğini kaydetti .

" TANKLARI YÜRÜTENLER NEREDE? "

Konuşmasında 28 Şubat ' ı da eleştiren Kurtulmuş , " Bazen bunlar halkın teveccüh ettiği partileri kapatırlar . Bunlar halkın sevdiği , seçtiği başkanları sırf millet seviyor , millete hizmet ediyor diye asarlar . Bazen milletin hayrı için çalışanları irticacı diye damgalayarak saf dışına bırakırlar . Beline kadar sakallı birtakım karikatür adamlar vardı . Nerede onlar? 28 Şubat ' ta camilerde görünen adamlar , koskoca bir Ramazan yeşil gözlü bir kadın vardı . Bir barda konsomatrist olarak çalışan bir kadını milletin dinine , imanına yönelik olarak kullandılar . Bu tertipleri yapanlar nerede? Tankları yürütenler nerede? Bu süreçleri yapanlar diyorlar ki , keşke biz bunları yapmasaydık , diyorlar . " şeklinde konuştu .

Saadet Partisi ' nin devlet malı ile kamu malı arasındaki farkı çok iyi ayırdığını ifade eden Numan Kurtulmuş , kendilerinin devlet malını değil , kamu kaynaklarını kullanan bir zihniyetten geldiğini ifade etti . Kurtulmuş , kendilerinin " Harun gibi gelip Karun gibi " olanlardan olmayacaklarını söyledi .

SP lideri Numan Kurtulmuş , TBMM Genel Kurulu ' ndaki anayasa görüşmelerini anımsatarak CHP ve MHP ' nin tavrını eleştirdi . Kongre salonuna dönerek , " Anayasa görüşmelerinden ne hatırlıyorsunuz? " diye soran Kurtulmuş , " Ben tekme tokat hatırlıyorum . Anayasa görüşmeleri Anayasa görüşmemelerine döndü . " dedi . Demokratik açılım sürecinden de bahseden Kurtulmuş , yaklaşık bir yıldır iktidar ile muhalefet arasında polemiklerin yaşandığını ve başka bir şeyin gerçekleşmediğini dile getirdi . AK Parti ' nin , demokratik açılım ile ilgili somut hiçbir yönteminin olmadığını söyleyen Kurtulmuş , CHP ve MHP ' nin de bu süreci sadece tıkadığına işaret etti .

AK Parti iktidarının sadece " mış " siyaseti yaptığını , CHP ' nin ise sadece yazdığını dile getiren Kurtulmuş , AK Parti ' nin 8 yıldır tek başına iktidar olduğunu belirtirken " Cumhurbaşkanı , Meclis Başkanı , Başbakan , bütün üst kurul başkanları iktidarın elinde değil mi? Siyasi tarihte böylesine şanslı bir iktidar oldu mu? Ama bu iktidar sadece ' mış gibi ' yapıyor . " eleştirisinde bulundu .