Kale'den Yoksul Ailelere Ucuz Kömür

Denizli'nin Kale ilçesinde kömür kaynaklarının kullanılması ve maden istihdamının artırılması için çareler arayan Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ilçelerde yoksul ailelere dağıtılan kömürlerin, Kale kömür ocaklarından temin edilmesi konusunda Denizli Valiliği'ne başvurdu

  Denizli ' nin Kale ilçesinde kömür kaynaklarının kullanılması ve maden istihdamının artırılması için çareler arayan Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca , Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ilçelerde yoksul ailelere dağıtılan kömürlerin , Kale kömür ocaklarından temin edilmesi konusunda Denizli Valiliği ' ne başvurdu .
Kale ' de yaptırılacak okul protokolünün imza töreni sırasında açıklamalarda bulunan Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca , " Kale ilçesindeki kömür madenlerinin kalori oranı kullanılan kömürlerden daha yüksek ve daha kaliteli . Bu kömürün kullanılması amacıyla Denizli Valiliğine ; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından her yıl yoksul ailelere dağıtılan kömürlerin Kale ocaklarından alınması yönünde dilekçe verdim . " dedi .
Kale kömür ocaklarından çıkartılan kömürlerin kalori oranlarının ve yakma kalitesinin hayli yüksek olduğunu , Denizli haricindeki illerden Kale ' ye kömür için geldiklerini dile getiren Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca , " Denizli ' de bu kömürleri değerlendiremiyoruz . Denizli burnunun dibindeki bu kaliteli kömürü görmemekte ve ithal kömürler dahil , diğer illerin kömürlerine rağbet etmektedir " şeklinde konuştu .
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile özellikle ilçelerdeki yoksul ailelere dağıtılan kömürlerin Kale kömür ocaklarından temin edilmesi ile hem nakliyat hem de maliyet açısından büyük avantaj sağlanacağını belirten Yarımca , " Denizli ' deki vakıflarımız başka yerlerden aldıkları kömürleri piyasa normlarında ve yüksek fiyatla almaktadır . Bir de buna nakliye eklenince , kömür pahalıya gelmektedir . Halbuki burnumuzun dibindeki ocaklardan kömür temin edilirse , maliyette büyük azalma olacak ; belki bir ton yerine iki ton kömür satın alınması mümkün olacaktır " dedi .