Avrupalı zenginlerin yat yaptıracağı proje 903 bin liralık mera ot parasına takıldı

Manavgat Yat Limanı ve Çekek Yeri Projesi mera otlak parasına takıldı.

Manavgat Tekne, Model Yapım İşleri Kooperatif Başkanı Ramazan Taş, yat imala

  Manavgat Yat Limanı ve Çekek Yeri Projesi mera otlak parasına takıldı .

Manavgat Tekne , Model Yapım İşleri Kooperatif Başkanı Ramazan Taş , yat imalat ve çekek yerinin mera kapsamı içinde bulunduğunu , bu yeri alabilmek için Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı ' na başvurduklarını kaydetti .

Başkan Ramazan Taş , mera alanı olan yerin yaklaşık 550 dönüm olduğunu ve 903 bin lira ot parası bedelinin bulunduğunu söyledi . Paranın ödenmesi için önlerinde 6 aylık bir zaman olduğunu belirten Taş , ot parasının mutlaka ödenmesi gerektiğini , ödenmezse Manavgat için hayati önem taşıyan projenin sona erebileceğini kaydetti . Ulaştırma Bakanlığı ' na bağlı Tersaneler Genel Müdürlüğü ' nün bu alanı Antalya sınırları içinde yat imalatı yapılabilecek tek yer olarak gösterdiğini hatırlatan Taş , kooperatiflerine 30 üyenin bulunduğunu ve mera ot parasını ödemek için çalışma yaptıklarını söyledi . Taş , " Bu proje Manavgat ' ın kaderini değiştirecek bir proje . Proje hayata geçirilirse Avrupa ülkelerinin en lüks yatları Manavgat ' ta yapılacak . Lüks yatların yapımında çalışmak için 8 bine yakın kişi istihdam edilecek . Yatları yaptıranlar Avrupa ' nın çok zengin insanları . Yat fiyatları 2 ile 4 milyon tutarında olacak . Bu tür zengin kişiler yat yapım çalışmalarını yakından görmek için en 4 defa geliyor . Yat yapım çalışmalarını ziyaret bile ilçeye ekonomik canlılık kazandırır . Özellikle Fransız zenginlilerinden yat yapımı için büyük talep var . " dedi .

Taş , bu projeyle birlikte Manavgat ' a Akdeniz Üniversitesi ' ne bağlı denizcilik fakültesinin kurulmasına öncülük edeceklerini de sözlerine ekledi .